Nouă captură de alcool şi ţigări de contrabandă

Poliţiştii gorjeni au oprit în trafic un autoturism, în care au găsit 6.500 pachete de ţigări. În alte două autoturisme, parcate în apropierea locuinţei unui suspect, precum şi în imobilul acesteia, poliţiştii au descoperit 6.611 pachete de ţigări provenite din contrabandă şi 243 litri de alcool de provenienţă străină. În acest caz, 3 suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse supuse accizării. Cele 3 autoturisme folosite de suspecţi la comiterea infracţiunilor au fost indisponibilizate.

Ieri dimineaţă, la ora 10.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti, Judeţul Gorj, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, în localitatea Scoarţa. Conducătorul autoturismului, care circula din direcţia Târgu Jiu spre Târgu Cărbuneşti, nu a oprit, motiv pentru care oamenii legii l-au urmărit, reuşind blocarea în trafic a maşinii pe raza oraşului Târgu Cărbuneşti.

Poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto în persoana lui Cristian B., de 30 de ani, din municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, acesta fiind însoţit de către Gabriel M., de 23 de ani, din oraşul Filiaşi, Judeţul Dolj.

În urma controlului, în autoturism au fost găsite 6.500 pachete de ţigări (130.000 de ţigarete) de diferite mărci, pe care nu erau aplicate timbru de marcaj fiscal şi pentru care cele două persoane aflate în autovehicul nu au putut prezenta poliţiştilor documente legale de provenienţă.

De asemenea, poliţişti din cadrul Poliţie Stoina şi Postului de Poliţie Căpreni au depistat, pe raza comunei Căpreni, în apropierea locuinţei Elenei B., de 53 de ani, două autoturisme, în care au observat că se aflau pachete de ţigări şi pet-uri din plastic.

În continuarea investigaţiilor, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti şi Poliţie Comunale Stoina, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti au obţinut autorizaţii de percheziţie domiciliară la locuinţele suspecţilor Cristian B.C., Gabriel M.C. şi Elena B. .

În urma efectuării percheziţiei la imobilul în care locuia Elena B., precum şi a verificării celor două autoturisme, poliţiştii au identificat peste 6.600 pachete de ţigări provenite din contrabandă şi 243 litri de alcool, de provenienţă străină (în imobilul suspectei au fost găsite 781 pachete de ţigări şi cantitatea de 128 litri alcool, iar în cele două autovehicule, 5.830 pachete de ţigări şi 115 litri alcool).

Poliţiştii gorjeni au dispus confiscarea ţigărilor şi a alcoolului, precum şi indisponibilizarea celor trei autoturisme folosite de suspecţi la comiterea infracţiunilor.

Faţă de Cristian B., Gabriel M., de 23 ani şi Elena B. s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 12 octombrie, suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, modificată de O.U.G. 54/2010) şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse supuse accizării (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 296, ind. 1, alin. 1 din Legea nr. 571 din 2003, privind Codul Fiscal).

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: