Noua Casă de Pensii rămâne „groapă” până în 2018

Construcţia destinată Palatului Muncii Târgu Jiu va rămâne tot la stadiu de fundaţie, deşi lucrările au început încă de pe vremea în care Nicolae Mischie era preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. La ora actuală, investiţia de 11.400.000 de lei este doar o groapă acoperită cu tone de fier, care atrage atenţia celor care trec prin zona sediului CEO. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii, investiţia este suspendată până în anul 2018.

Ministerul Muncii a alocat iniţial 3,2 milioane de lei pentru construirea Palatului Muncii în Târgu Jiu. Valoarea proiectului a fost, însă, mult mai mare, costurile ridicându-se la peste 11.400.000 de lei. În clădirea ce urma să fie ridicată vizavi de actualul sediu CEO, trebuia să se mute Casa Judeţeană de Pensii şi Agenţia de Prestaţii Sociale Gorj. Realizarea Palatul Muncii a început, însă, de pe vremea lui Nicolae Mischie, dar investiţia a fost sistată după ce fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia turnase deja fundaţia. De atunci, nu s-a mai lucrat nimic la clădirea Palatului Muncii din cauza problemei apărute privind terenul pe care s-a început lucrarea. Prin aceste lucrări, CNLO îşi achita din datoriile pe care le avea către Direcţia Muncii.

În toamna anului 2011, consilierii judeţeni au aprobat darea cu titlul gratuit a suprafeţei respective instituţiilor din cadrul Ministerului Muncii. Următorul pas pe care trebuie să-l facă autorităţile era legat de organizarea licitaţiei, în urma căreia va fi desemnată şi firma care se va ocupa de lucrări, timp de trei ani. Dar nici până în momentul de faţă nu s-a mai vorbit nimic de această investiţie. La ora actuală, vizavi de sediul CEO, pe strada ce duce spre spitalul de la Pasarelă, poate fi văzută doar o groapă imensă, cu tone de fier băgate în pământ. „Nu se mai ştie nimic de Palatul Muncii, e doar o groapă în care sunt îngropate sute de tone de oţel. Eu am lucrat ca inginer în construcţii şi ştiu că oţelul lăsat în pământ devine casant. Din câte îmi aduc eu aminte construcţia asta a început în urmă cu vreo 15 ani, când era Mischie la Consiliul Judeţean, de atunci e abandonată. Bine măcar că au împrejmuit groapa asta pentru că altfel cădeau copiii în ea”, a declarat un târgujian.          

Investiţie de milioane de euro

Potrivit conducerii Casei Judeţene de Pensii Gorj, lucrările la Palatul Muncii vor fi reluate peste trei ani. „Investiţia este suspendată până în iunie 2018. Deocamdată, n-avem ce conserva. Noi nu am cheltuit decât bani pe proiect. Proiectul şi autorizaţiile au costat în jur de 300.000 de lei. Construcţia în sine pentru Palatul Muncii nu există, temelia, adică fundaţia a fost făcută de către vechiul SNLO prin compensare. Noi nu am cheltuit nici un leu cu fundaţia. Cu siguranţă, lucrările vor continua. Este un lucru cert, faptul că această construcţie e prinsă în Legea bugetului asigurărilor sociale, ca finanţare multianuală, dar suspendată până în anul 2018. Valoarea totală era în jur de 11.400.000 de lei cu dotări cu tot”, a declarat Ioana Talău, directorul Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: