Noua echipă a lui Burlan de la SNLO e cam … veche

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia are începând de ieri noi directori în posturile de producţie şi cercetare dezvoltare. Astfel, noul general Daniel Burlan şi-a conturat echipa cu care trebuie să aducă SNLO la limanul în care a lăsat-o în mai 2006, în echipa respectivă neregăsindu-se, în ciuda tuturor speculaţiilor din ultima vreme, social-democratul Andrei Maioreanu, care spune că a refuzat orice ofertă.

Noii directori incluşi în echipa lui Burlan sunt sunt Mihai Dafinoiu şi, respectiv, Nicolae Popescu, ambii mai având anterior funcţii de conducere în cadrul societăţii. Conform directorului general al SNLO, Daniel Burlan, restul directorilor din cadrul societăţii vor face parte din echipa cu care el doreşte să conducă unitatea în perioada următoare. Numirea celor doi se produce la scurt timp după ce Nicolae Viaşu a fost numit în postul de director financiar contabil. Astfel, directorul general şi-a conturat echipa cu care doreşte să lucreze pentru binele mineritului din Oltenia, alături de el urmând să fie, la resurse umane, Constantin Lăzăroiu, iar la achiziţii publice Grigore Dădălău.

Maioreanu mizează pe altă carte

Finalizarea echipei de conducere coincide cu solicitările tot mai dese ale PSD Gorj de a-şi instala propriul director în fruntea SNLO. Social-democraţii au blocat orice negociere cu PDL pe marginea posturilor de conducere din judeţ, Daniel Burlan fiind membru al PDL. Interesant este însă că secretarul executiv al PSD Gorj, Andrei Maioreanu, a refuzat un post de conducere în structura Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Acesta afirmă că a avut oferte în acest sens, dar nu a dorit să accepte niciuna dintre ele. Social-democratul gorjean a ratat recent şi şefia Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, post pe care, anterior, declarase că îl va ocupa, partidul său nominalizând, între timp, pe altcineva.

Andrei Maioreanu spune că decizia sa de a refuza acum un post la şefia SNLO este „o hotărâre personală şi echilibrată”. Acesta susţine că actualul context economic şi politic nu este unul în care să se poată realiza performanţe deosebite la SNLO, motiv pentru care nu a dorit să se implice mai mult în activitatea societăţii. Secretarul executiv al PSD Gorj aspiră însă în continuare la o funcţie de conducere, dar nu oferă mai multe amănunte. Deocamdată el este în continuare şef la Unitatea de Valorificare a Activelor Rovinari, o subunitate care aparţine de Societatea Naţională a Lignitului.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: