Nouă la ce ne foloseşte?

De ceva vreme tot aud declaraţii care de care mai hotărâte, care de care mai ultimative, declaraţii după care ai crede că toată lumea se pregăteşte din nou de alegeri. Opoziţiei i s-a făcut rău de tot de putere şi după cum îşi doreşte să revină pe prima linie ai crede că nici nu ne merge atât de rău dacă toată lumea se înghesuie la ciolăneală. Brambureala este atât de mare încât şefii principalelor partide de opoziţie se porcăie între ei crezând că aşa fac exerciţii de democraţie. A doua zi îşi revin şi declară că scopul vieţii lor este decapitarea lui Băsescu de parcă acesta ar fi balaurul cu şapte capete...

Nu mă îndoiesc că ura faţă de Băsescu merge până acolo încât social democraţii şi liberalii vor da o mână de ajutor ca să aprindă spiritele nemulţumiţilor de tăierile salariale sau concedierile bugetare astfel încât să putem spune în toamnă că populaţia nemulţumită a ieşit în stradă! Deja primele semne le-a dat Crin Antonescu, ca un bugetar serios ce este care a anunţat naţiunea că e mânios că i s-a tăiat 25% din salariul de parlamentar şi în acest fel i-a scăzut nivelul de trai. Lasă moncher, că are conu’ Dinu de unde şi-ţi completează el, dacă nu-ţi dă şi ceva pe deasupra! Presupunând că am lua în serios văicărelile politicienilor şi printr-o metodă constituţională am aduce actuala opoziţie din nou la putere, acolo unde a mai fost de altfel, mă întreb cam ce am câştiga noi, poporul? Ne-ar da ei cei 25% tăiaţi din salariu înapoi? Nici vorbă, că nu mai este cum vor politicienii noştri, ci cum spun angajamentele internaţionale. Ar da înapoi preţul energie, gazelor şi gigacaloriei? Nici atât! Ar scădea dobânzile la creditele luate de aproape toată populaţia activă a României? Imposibil! Ar reangaja disponibilizaţii din sistemul bugetar de care actuala putere se dispensează pentru că numărul lor a ajuns la cote nesimţite? Asta cred că ar face-o şi încă foarte repede pentru că şi clientela lor politică aşteaptă cu gura friptă o bucată de ceva, iar dacă acest ceva nu vine repede sunt toate şansele ca bucata să fie muşcată din mâna altui stăpân!

Pentru că nu cred în minuni şi nici într-o clasă politică imaculată aşa cum vrea ea să se prezinte cred că oricine va fi la putere nu va putea să facă mare lucru decât să se încadreze în corsetul pus de creditorii internaţionali. Din nefericire pentru noi românii, creditorii pe banii cărora acum trăim nu cred în lacrimi şi nici în mâniile lui Antonescu care se plânge că i-a scăzut Boc nivelul lui de trai. Măcar el mai are o soluţie să se mute de la stat la privat şi să câştige salarii netăiate. Sau poate s-o fi mutat şi nu ştim noi.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: