Noul Cod Civil permite căsătoria oriunde. Chiar şi la Poarta Sărutului!

Îndrăgostiţii din întreaga ţară îşi pot uni destinele, la Târgu Jiu, sub Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion. Potrivit noului Cod Civil oficierea căsătoriilor într-o anumită localitate nu mai este condiţionată de domiciliul viitorilor soţi. Taxa pe care cuplurile trebuie s-o plătească municipalităţii este de 400 de lei.

Căsătoriile la Poarta Sărutului, în noaptea de Revelion, au devenit o tradiţie pentru gorjeni. Începând din acest an, cuplurile din întreaga ţară îşi pot uni destinele sub opera lui Brâncuşi fără a mai fi nevoie ca vreunul dintre  viitorii soţi să aibă domiciliul în Târgu Jiu, a confirmat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Locale de Evidenţă a Persoanelor Târgu Jiu. Documentele se vor depune la primărie în perioada 19- 23 decembrie. “Deja patru cupluri s-au interesat cu privire la documentele ce trebuie depuse. Toate cererile înregistrate pentru căsătoriile din noaptea de Revelion, vor fi spuse aprobării primarului municipiului, documentele urmând a fi depuse cu 10 zile înainte de căsătorie”, a mai precizat Dan Laurenţiu. În ceea ce îi priveşte pe cetăţenii străini aceştia pot fi căsătoriţi în condiţiile în care prezintă documente justificative, precum un act din care să rezulte că nu sunt căsătoriţi în ţara de origine.

TAXĂ

Taxa pentru cuplurile ce doresc să spună „Da“ sub Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani, este de 400 de lei. Tinerii căsătoriţi vor primi de la municipalitate şampanie, tort şi flori. La celebra operă a lui Constantin Brâncuşi se organizează cununii şi cu alte ocazii, precum Valentine’s Day sau Dragobete.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: