Noul stadion din Târgu Jiu va avea instalaţie de ceasoficare

Stadionul modernizat din Târgu Jiu, pe care guvernul îl raportează ca fiind finalizat 100%, mai are nevoie de 5 milioane de euro. O parte din bani vor merge în dotări. Astfel, stadionul va avea o instalaţie de ceasoficare, ce va fi realizată din partea de un milion de euro cu care va contribui Primăria Târgu Jiu.

Nota de fundamentare prin care sunt solicitate cele 5 milioane de euro descrie pe larg ce înseamnă această instalaţie de ceasoficare și de ce este necesară. „Ţinând cont de specificul şi natura activităţilor desfăşurate în clădire, se impune instalarea unui sistem de ceasuri sincronizate în întreaga clădire. Sistemul este compus din unitate master, care este instalată în rack-ul din Camera server, şi ceasurile slave instalate în toate punctele de interes din zonele administrative şi sportivi. Sincronizarea unităţii de ceas master se realizează printr-o legătură GPS. Pentru sincronizarea reţelei de ceasuri slave se folosesc fie impulsuri de curent sau un semnal digital codat specific acestui tip de reţea. Unitatea master de ceas se va conecta la reţeaua LAN prin portul dedicat RJ45 pentru sincronizarea cu reţeaua locală de calculatoare“, arată nota de fundamentare.

„Unitatea master de ceas va funcţiona ca server de timp pentru reţeaua locală de calculatoare, comunicând pe protocol NTP. Unitatea master de ceas, cât şi ceasurile slave vor fi alimentate din tabloul de receptoare vitale“, se mai arată în document.

 Camere de luat vederi peste tot

Și pista de atletism va fi refăcută pe banii primăriei, dar și sistemul de transmisiuni video. Potrivit notei de fundamentare, instalaţia de Tv Broadcast va permite transmiterea video şi audio de către televiziunile naţionale şi internaţionale a jocurilor și/sau întrecerilor sportive, interviurilor şi a conferinţelor.

„Se vor amplasa camere de luat vederi la nivelul terenului, în tribune, în zona de luat interviuri după meci şi în sălile de conferinţe. Se vor respecta cerinţele UEFA şi FRF pentru stabilirea poziţiei camerelor. Se va asigura pentru Sala de conferinţă o platformă pentru camere video. Stadionul va fi dotat cu o zonă pentru carele de reportaj situată în exteriorul stadionului. Pentru această zonă se va asigura alimentare cu energie electrică şi reţea de transmisie TV. (...) Se vor efectua conexiuni cu toate camerele de transmisie eveniment sportiv enumerate mai sus, cu studiourile TV, sala de conferinţe şi zonele de interviuri“, mai arată documentul citat.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: