Noul viceprimar din Padeş, contestat de PSD

Liberalul Ilie Dragoteanu este noul viceprimar al comunei Padeș, ales în ședința de Consiliu Local de miercuri, 26 august. De la ședință au lipsit cei 4 consilieri social-democrați de la Padeș, dar și un consilier peremist. Liderul PSD Padeș, Mihai Argintaru, care este și fostul viceprimar al localității, a anunțat că va contesta hotărârea prin care Dragoteanu a fost validat pe considerentul că ședința nu a fost statutară.

Noul viceprimar al comunei Padeș, Ilie Dragoteanu, este tehnician silvic în cadrul Ocolului Silvic Padeș încă dinainte de Revoluție. Pentru a putea ocupa noua poziție la primărie Dragoteanu va trebui să-și suspende activitatea din domeniul silvic. Acesta ar putea prelua în curând atribuțiile de primar, având în vedere faptul că Instituția Prefectului intenționează să-i înceteze mandatul lui Mihăiță Troacă în urma condamnării definitive cu suspendare pentru conducerea unei mașini deși avea permisul suspendat. Dragoteanu crede că ar putea face față unei astfel de funcții, însă speră ca Mihăiță Troacă să rămână la cârma comunei. Liberalul a spus că nu exclude nici o candidatură la primărie în 2016, dar numai dacă Troacă nu va mai vrea fotoliul de primar. "În cazul în care, Doamne ferește, se întâmplă ca să fie domnul primar suspendat, normal că atribuțiile, conform legislației în vigoare, se preiau de către viceprimar. Dar sperăm să nu fie suspendat domnul primar. Pe perioada cât o să lucrez la primărie, contractul individual de muncă va fi suspendat. E posibil să candidez în 2016 la funcția de primar, dar numai dacă nu va mai candida domnul Troacă. Nu voi candida împotriva dumnealui", a declarat Ilie Dragoteanu.

Ședința, boicotată de pesediști

Consilierii PSD de la Padeș au boicotat ședința prin care a fost validat liberalul Ilie Dragoteanu în funcția de viceprimar al localității. Pesediștii spun că au lipsit pentru că au fost convocați târziu. Mai mult aceștia anunță că vor contesta la Prefectura Gorj hotărârea pe considerentul că nu s-au respectat procedurile atunci când fost convocată ședința. "Hotărârea de numire a viceprimarului e nulă de drept. Asta pentru că dispozițiile, convocatorul și invitațiile de ședință sunt semnate de una și aceiași persoană. Adică nu secretar, nu primar, ci juristul a îndeplinit și funcția de secretar și funcția de primar. Sesizăm Prefectura, e clar, hotărârea e nulă, nu va fi validată. Secretarul trebuia să semneze dispozițiile, iar primarul convocatorul", a comentat Mihai Argintaru, consilier local PSD și liderul social-democraților din Padeș

RECOMANDARE

Argintaru îi recomandă primarului Troacă să facă pasul înapoi. "Pe noi ne-a luat și prin surprindere. Dacă primarul spunea că lucrurile îl depășesc, că are nevoie de un ajutor și vrea să numească un viceprimar, nu se punea nicio problemă. Dacă e depășit de situație, mai bine nu aştepţi să te suspende nimeni, fă pasul singur înapoi", a mai spus Mihai Argintaru.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: