Băltăreţu revine în CL Târgu Jiu. Vâlceanu: Este o sfidare!

Trei posturi de consilieri locali sunt vacante la Târgu Jiu, ca urmare a unor demisii sau decese. Cei plecaţi erau din lista USL, aşa că ar trebui să intre următorii trei din listă, mai puţin Elena Băltăreţu de la PC, care a depus o cerere de renunţare acum câteva luni, ca urmare a presiunilor PSD. Între timp, cei de la PSD s-au răzgândit şi o vor pe Băltăreţu în consiliu, pentru că altfel ar intra un pesedist şi doi liberali şi ar fi în pericol majoritatea de două treimi.

Se încing spiritele în Consiliul Local Târgu Jiu. Luni, 31 august, va fi supus la vot un proiect care prevede completarea locurilor vacante de consilieri. Printre cele trei propuneri se numără nimeni alta decât Elena Băltăreţu, membră PC, aceeaşi care a renunţat la locul său din listă în favoarea lui Mihai Gherghe. La vremea respectivă, s-a vehiculat faptul că PSD ar fi răsplătit-o pe Băltăreţu pentru ”renunţare” cu un post de membru într-un consiliu de administraţie al unei societăţi. Municipalitatea forţează însă nota şi o vrea din nou pe Băltăreţu în Consiliul Local, pentru a nu intra un liberal.

Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, a confirmat că Elena Băltăreţu este una din propunerile pentru ocuparea unui loc în Consiliul Local. Mai mult, reprezentanţii primăriei susţin că PC a înaintat o cerere primăriei în care îşi arată susţinerea pentru Elena Băltăreţu. ”Propunerile sunt Mihai Gherghe (PSD), Ileana Mitelea (PNL) şi Elena Băltăreţu (PC). La momentul acela, Băltăreţu şi-a anunţat intenţia de a renunţa la post pentru că avea probleme personale, dar rămâne membru PC şi ca urmare a locurilor din listă ea este următoarea. S-a schimbat legea 115/2015 şi acum spune că s-a reglementat posibilitatea ca ocuparea unui loc vacant de consilier să nu mai fie validată cu acordul tuturor partidelor, ci doar cu acordul partidului care o susţine. Înainte, USL trebuia să-şi dea aprobarea pentru fiecare candidat, iar PC a depus o cerere la Consiliul Local în care spune că Băltăreţu este următoarea pe listă şi o recunoaşte ca membru”, a spus Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Liberalii nu votează

Şeful liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu, a luat foc ieri când a auzit de proiect. Susţine că municipalitatea încalcă grav legea şi că este doar un gest disperat al primarului Cârciumaru de a-şi asigura în continuare majoritatea în Consiliul Local. ”Cererea ei de renunţare este prinsă inclusiv în hotărârea unei instanţe, în încheierea hotărârii date Emiliei Horhoianu se face precizarea explicită că doamna Elena Băltăreţu a renunţat la mandat. Întotdeauna legea face referire la următorul supleant şi nicidecum nu este în lege că un supleant care renunţă la mandat poate reveni la decizie, este exclus. Ei, din disperarea de a nu mai intra un liberal, forţează, abuzează de poziţia pe care o au şi calcă legea în picioare. Este o sfidare a bunului simţ. Noi vom vota împotrivă”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: