UEF Motru moare. Petrescu: Sunt cel mai bun director!

Consilierii judeţeni liberali cer demisia lui Ilie Petrescu din funcţia de director al UEF Motru, din cauza situaţiei financiare dezastruoase cu care se confruntă uzina. Liberalii cred că, în curând, cei 80 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj. Aceştia sunt convinşi că nu se va putea face fuziunea cu Minprest în condiţiile în care datoriile UEF sunt foarte mari. Ilie Petrescu recunoaşte situaţia fără precedent în care se află uzina, însă se consideră a fi cel mai bun director pe piaţă.

Salariaţii UEF Motru au salarii restante de aproximativ două luni. Ieri, directorul Ilie Petrescu a solicitat sprijinul autorităţilor judeţului pentru a rezolva problemele uzinei. Petrescu i-a cerut prefectului să intervină la conducerea Complexului Energetic Oltenia pentru a primi lucrările din contract. „Consiliul de Administraţie face oportunităţile cu privire la unitate. Noi am discutat cu doamna preşedinte şi am spus cele două lucruri, fuziunea şi dizolvarea. E o situaţie economică destul de dezastruoasă pentru că lucrările nu mai sunt în cadrul CEO. Eu cred că cea mai bună soluţie este păstrarea unităţii, iar pentru acest lucru CEO trebuie să ne dea lucrările din contract. Au renunţat la ele pentru reducerea cheltuielilor. Dacă CEO ne dă lucrările, în acest an ieşim pe profit cu cel puţin trei miliarde de lei. Ce decizie va lua CEO, aia vom face. L-am rugat pe domnul prefect să vorbească cu cei de la CEO pentru a ne da lucrările şi am primit asigurări că ne va ajuta în acest sens”, a declarat Ilie Petrescu.

Întrebat de ziarişti dacă se consideră un profesionist, Petrescu a răspuns că este cel mai bun director. „Problema este că noi am avut o cifră de afaceri de 98 de miliarde, iar în perioada în care ne aflăm acum avem o cifră de afaceri de 43 de miliarde. Dacă CE Oltenia ne va reda contractele vom putea acoperi de vreo 7 miliarde. Pe piaţă sunt cel mai bun director”, a mai precizat Ilie Petrescu.

Liberalii cer demisia lui Petrescu

În ciuda supraaprecierilor personale, consilierii PNL cer demisia lui Ilie Petrescu. „Spuneţi-mi şi mie o unitate de stat care nu este pe butuci, în guvernarea asta „onestă” şi „cinstită”. De la Complexul Energetic Oltenia la UEF, toate au fost puse pe butuci de marii manageri puşi de PSD. Tot timpul, dacă îi întrebaţi pe actualii manageri, datoriile vin din spate: Ciurel are o problemă cu datoriile din spate, cei de la UEF au o problemă cu datoriile din spate, probabil şi Dumnezeu a contribuit, ei sunt buni toţi, dar numai că societăţile au ajuns în faliment. Aş vrea ca toţi să-şi dea demisiile şi apoi vorbim de soluţii, soluţiile le găsesc alţii, dacă le găsesc tot ăştia s-ar putea să nu mai vorbim niciodată despre societăţile respective”, spune Dan Vâlceanu, co-preşedinte PNL Gorj.

La rândul său, Dorel Drăghici, consilier liberal din zona Motru, crede că uzina nu mai poate fi salvată. „La UEF Motru situaţia este foarte grea. O situaţie fără ieşire. Chiar dacă o să-i preia Minprestul nu cred că vor putea să le preia şi datoriile. Compania este pe butuci de doi ani şi cu toate acestea văd că se merge pe acelaşi management prost. Cred că se va închide cât de curând şi oamenii vor rămâne pe drumuri. La Motru auzi numai de închideri”, a declarat Dorel Drăghici.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: