Noutăţi pentru imigranţi

Cetăţenii străini vor putea fi angajaţi sau detaşaţi în România în baza unui aviz de angajare/detaşare, iar studenţii şi elevii pot prelungi dreptul de şedere pe o perioadă egală cu cea a studiilor. Acesta sunt ultimele reglementări legislative pentru cei de peste hotare. „Biroul pentru Imigrări al Judeţului Gorj informează cu privire la punerea în aplicare, începând cu data de 28 noiembrie, a Ordonanţei Guvernului nr.25/2014 privind încadrarea şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.640 din 30 august 2014. Ordonanţa a vizat armonizarea legislaţiei naţionale cu o serie de reglementări europene”, conform Biroului pentru Imigrări Gorj.

Avizul de angajare se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări, la cererea angajatorului. La eliberarea avizului de angajare/ detaşare, angajatorul va plăti echivalentul a 200 de euro. Pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucrători sezonieri, încadrarea în muncă a unui străin titular al dreptului de şedere temporară pentru studii, după absolvirea acestora, sau titular al dreptului de şedere temporară pentru reîntregirea familiei, dar şi pentru eliberarea unui nou aviz de angajare în cazul unui străin care a mai fost angajat cu aviz în România, contravaloarea acestuia este de 50 de euro.

Neîndeplinirea obligaţiilor legale privind angajarea sau detaşarea străinilor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 700 şi 3.000 de lei, anunţă oamenii legii.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: