Ciurel nu a fost şomer! A lucrat pentru „verzi”!

Laurenţiu Ciurel, directorul general executiv al Complexul Energetic Oltenia, declara, public, că este cel mai mare duşman al producătorilor de energie regenerabilă, care opresc ascensiunea cărbunelui pe piaţă, dar aproape doi ani a lucrat pentru „verzi“. Laurenţiu Ciurel a fost angajat în 2010-2011 la firma fiului său Cătălin Ciurel, unde a dat consultanţă producătorilor de energie verde, după cum se laudă în CV.

Laurenţiu Ciurel a declarat cu diferite ocazii că producătorii de energie verde sunt favorizaţi de piaţă şi se întreba câţi dintre patronii de parcuri fotovoltaice sau eoliene au lucrat la stat. „Producătorii de energie sunt favorizaţi de legislaţie, prin oameni din ANRE. Câţi din conducătorii acestor companii private care produc energie regenerabilă au lucrat la stat, foşti secretari de stat, oameni importanţi în firmele de stat care acum lucrează în zona privată la aceste companii, care sunt clar favorizate la intrarea în piaţă?“, se întreba Ciurel.

Contracte fără licitaţie pentru fostul patron

Dar chiar el susţine, în documente, că după ce a fost concediat „de la stat“, de la CE Rovinari, a lucrat la firma Katal Construct SRL, unde a fost director şi a făcut studii de fezabilitate pentru parcuri fotovoltaice şi eoliene. Cel puţin asta reiese din CV-ul afişat pe site-ul CE Oltenia: „Consultanţă pentru studii de fezabilitate, studii de impact cu mediul pentru parcuri eoliene si fotovoltaice, comerţ cu materiale de construcţii“.

Această firmă, Katal Construct SRL aparţine fiului său Cătălin Ciurel. Interesant este că la această firmă mai sunt implicaţi şi oamenii de afaceri Adrian Theodor Niculescu, Gheorghe Vlădoiu şi Dumitru Ştefuţi. Ultimul este patronul Stefi Company SRL, o firmă cu multe contracte la CE Oltenia. Stefi Company a avut şi are în derulare contracte cu complexurile din CE Oltenia, toate fără anunţ de participare. Cei mai mulţi bani, câteva milioane de lei, a luat în urma lucrării de închidere si ecologizare a depozitului zgură şi cenuşă Cicani-Beterega, la care au fost şi multe lucrări suplimentare. De asemenea Stefi Company a mai avut contracte pentru servicii de transport cărbune de la mina Motru la depozitul de cărbune al carierei Roşiuţa, lucrări de amenajare a depozitului de cărbune sau lucrări de construcţii la vatra de sat din Drăgoieni. Practic, Ciurel i-a dat contracte pe bandă rulantă fostului său patron.

image

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: