Salarii restante la UEF Motru. Ce spune directorul!

Angajaţii Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru sunt foc şi pară pe conducerea societăţii care a întârziat cu plata salariilor. Oamenii spun că nu şi-au luat salariile de o lună şi că vor sesiza acţionarul majoritar al unităţii, în acest caz CE Oltenia. Conducerea UEF Motru admite că sunt probleme cu plata salariilor şi spune că s-a ajuns în această situaţie pentru că încasările pe lucrările efectuate sunt mici, iar din sumele ce au ajuns la buget au fost achitate dările către stat.

Salariaţii UEF Motru s-au revoltat după ce nu şi-au primit salariile la timp. „Nu se poate aşa ceva. Nu am luat nici lichidarea şi nu am luat nici avansul şi suntem în 26. Nu am luat banii de o lună. Suntem circa 130. Directorul ne minte de pe o zi pe alta. Să o închidă dacă nu mai merge, să ne dea de Minprest. În luna octombrie ne-au trimis 5 zile în concediu fără plată. Suntem nemulţumiţi de cum conduce domnul Petrescu unitatea. Am de plătit chirie, rate la bancă, am un copil student, cum să fac faţă cheltuielilor?”, a spus Ion Iorga, conducător auto la UEF Motru. 

Şi liderii de sindicat cunosc problema şi spun că vor face memorii la conducerea complexului să afle în ce situaţie se află unitatea. „Nu s-a luat lichidarea pe luna octombrie şi avansul pe luna noiembrie. Noi intenţionăm să sesizăm conducerea CE Oltenia legat de aceste aspecte. De câteva luni am început în instanţă, avem nişte acţiuni cu recuperarea tichetelor de masă pe trei ani în urmă şi cu cei cărora le-au desfăcut contractul de muncă, deja doi au hotărâri, au câştigat la Târgu Jiu. Au făcut cereri pentru reangajare şi să le plătească toate drepturile din urmă, deocamdată nu au primit niciun răspuns. De săptămâna trecută au venit şi primele hotărâri cu tichete de masă, primii şase au câştigat tichetele de masă pe un an şi tichete cadou în valoare de 300 de lei”, a  precizat Leonard Sachelarie, preşedintele Sindicatului Sondorul UEF Motru.

Ce spune Petrescu

Directorul UEF Motru, Ilie Petrecu, spune că prioritare au fost dările către stat. Şeful unităţii spune că nu a primit banii pe multe lucrări efectuate şi că de îndată ce banii vor intra va face plăţile către salariaţi. „O să le dăm săptămâna viitoare toţi banii. Am dat banii la Finanţe, 270.000 lei. Avem foarte multe lucrări pe puncte de lucru şi nu am recepţionat lucrările, din cauza asta. Dar o să primească toţi banii până la sfârşitul anului. Avem o lucrare la Bala la 100 şi ceva de metri care nu este recepţionată, la Dăneşti am terminat forajul, aşteptăm să finalizăm lucrarea să luăm banii. Deci, sunt bani suficienţi ca să ne achităm toate datoriile”, a declarat Ilie Petrescu, şeful UEF Motru. Astfel stând lucrurile, este puţin probabil ca salariaţii UEF Motru să beneficieze de primă de sărbătorile de iarnă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: