Işfan, la raport în faţa directorilor de şcoli

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Ion Işfan, şi-a prezentat ieri raportul de activitate în faţa directorilor unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj. În cadrul întrunirii s-a prezentat şi planul managerial al ISJ Gorj pentru anul şcolar 2014-2015. Cât priveşte starea învăţământului gorjean, generalul de la ISJ Gorj spune că este una foarte bună însă nu datorită unui management performant, ci mai ales datorită rezultatelor excepţionale obţinute de elevii gorjeni la olimpiade şi concursuri naţionale.

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a convocat ieri toţi directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului la o şedinţă în care trebuia să-şi prezinte raportul de activitate în fruntea inspectoratului pe anul şcolar trecut. „În fiecare an, inspectorul şcolar general este obligat să prezinte un raport privind starea învăţământului din judeţul respectiv. Astăzi am convocat consiliul de conducere al învăţământului din judeţul Gorj format din totalitatea directorilor de şcoli şi licee din Târgu Jiu şi inspectorii şcolari. De asemenea, fiind o şedinţă a factorilor de conducere din judeţul Gorj vom prezenta şi planul managerial al ISJ Gorj pentru anul 2014-2015, respectiv raportul unic de monitorizare şi control al primului semestru”, a precizat şeful ISJ Gorj, Ion Işfan.

Işfan se laudă cu rezultatele elevilor

Întrebat care este starea învăţământului gorjean la momentul actual, şeful ISJ Gorj a precizat că mergem spre bine având în vedere rezultatele obţinute de elevii gorjeni atât la evaluările naţionale cât şi la bacalaureat. „Din datele statistice şi ştiţi foarte bine că statistica nu ne minte, comparativ cu anul 2012-2013, activitatea a fost mult mai bună, rezultatele obţinute de copiii noştri atât la evaluarea naţională cât şi la bacalaureat au fost excepţionale. Avem 76 de copii care au obţinut premiul I, premiul II, menţiune şi alte premii la olimpiadele naţionale, internaţionale, concursuri şcolare”, a declarat Ion Işfan.

Prezenţi la întrunire, directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gor, au declarat că este nevoie de mai multă muncă pentru a duce învăţământul gorjean pe trepte superioare. „Consider că acţiunea este binevenită, ea va evidenţia câteva activităţi pentru viitor, pentru a şti ce trebuie să urmărim în continuare pentru a obţine rezultate extraordinare. Considerăm că rezultatele obţinute la evaluările naţionale au plasat Gorjul pe o poziţie bună la nivelul ţării şi trebuie să depăşim tendinţa aceasta de automulţumire, să ne îmbogăţim, să ne reîmprospătăm cunoştinţe în aşa fel încât pe viitor învăţământul să fie pe trepte superioare”, a declarat Mihai Daviţoiu, director adjunct la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

În mare parte, directorii de şcoli se declară mulţumiţi de activitatea lui Işfan din fruntea inspectoratului. „Este o şedinţă în care sunt prezenţi toţi directorii şi directorii adjuncţi din şcoli. Activitatea şcolară s-a desfăşurat în bune condiţii şi rezultatele au fost bune şi chiar foarte bune”, Ion Săvulea, directorul Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi” Târgu Jiu. Cert este că activitatea sa în fruntea ISJ Gorj a rămas un necunoscut pentru presă dat fiindcă la începerea şedinţei, şeful ISJ Gorj a scos ziariştii afară din sală.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: