Novaci: Saloane moderne în locul unor magazii vechi

Oficialii Spitalului Orășenesc din Novaci au planuri mari pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit într-un timp relativ scurt. Vor să construiască șase saloane în curtea spitalului. Acestea vor fi folosite pentru izolarea pacienților suspecți de coronavirus, iar după pandemie s-ar putea transforma în rezerve de lux.

Fiecare salon va avea baie proprie, aer condiționat și toate utilitățile. Reprezentanții spitalului încă nu s-au hotărât cum vor fi construite acestea, dar, în cel mult două luni, vor fi gata.

Ca să poată fi realizate noi saloane în curtea spitalului, au fost demolate câteva magazii vechi. „Am început lucrările exterioare. În curtea din spate, au fost niște magazii pe care le-am demolat. O să construim șase saloane, fiecare cu baie proprie, 9 mp pentru pacient, 3 mp pentru baie, cu încălzire, cu aer condiționat, cu toate condițiile pentru zonă tampon. Vreau să dau drumul la spital, unde e acum zona tampon, pentru suspecți, la parterul spitalului și zona roșie acum”, a explicat managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

Și spitalul din Novaci internează pacienți suspecți și pregătește variante să trateze și bolnavi infectați. Dar nu vor fi neglijați, dau asigurări oficialii spitalului, nici bolnavii cu afecțiuni cronice. „Sunt bolnavi care au nevoie de tratament, de recuperare medicală, sunt bolnavi cronici de care trebuie să avem grijă. Nu putem să blocăm spitalul doar pe paturile de Covid. Într-o lună jumătate, două, ar fi gata saloanele tampon pe care vrem să le facem în această zonă”, a mai spus managerul spitalului. (A.A.)

Vizualizări: 1,719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: