Nu a mai plătit ratele la mașină și a fost încătușat în trafic

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu Jiu, urmează să fie extrădat în Germania. Alin Brabete este cercetat pentru delapidare frauduloasă, pe numele său fiind emis, la sfârșitul lunii iulie, un mandat european de arestare. Individul a fost depistat, în trafic, în Craiova, și a ajuns după gratii.

Concret, târgujianul a solicitat în Germania un împrumut de circa 23.000 de euro, pentru a-și cumpăra o mașină Mercedes Benz. Pentru asta, bărbatul s-a angajat să achite, din luna noiembrie 2017, rate lunare în valoare de 270 de euro, autoturismul de lux fiind pus gaj la bancă.

Cum gorjeanul nu și-a onorat promisiunea, iar restanțele s-au adunat, AutoEuropa Bank a decis să rezilieze contractul. Prilej cu care târgujianul a fost înștiințat că trebuie să restituie mașina unui dealer partener până la data de 5 august 2018. Alin Brabete s-a urcat însă la volan și a fugit în România cu mașina care îi fusese pusă la dispoziție în cadrul contractului de împrumut de folosință.

După un an în care a crezut că poate dispune de bunul altuia, Alin Brabete a fost prins la Craiova, în trafic, de către polițiștii doljeni. „La data de 29 august, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Urmăriri, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliție Valea Stanciului și Biroului Rutier Craiova, au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din Târgu Jiu, judeţul Gorj. Poliţiştii au stabilit faptul că, faţă de bărbatul în cauză, autorităţile judiciare din Germania au introdus o semnalare în baza unui mandat european de arestare, pentru comiterea unei infracţiuni de delapidare”, anunța IPJ Dolj.

Bărbatul a fost reținut și ulterior arestat provizoriu, fiind de acord să fie predat autorităților germane, în vederea lămuririi situației sale juridice. „Admite cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 26.07.2019 de autorităţile judiciare din Germania pe numele persoanei solicitate Brabete Alin. Ia act de consimţământul la predare exprimat de persoana solicitată Brabete Alin. Dispune predarea persoanei solicitate către autorităţile judiciare din Germania cu respectarea regulii specialităţii. Menţine măsura arestării persoanei solicitate în vederea predării, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 14.09.2019 până la data de 13.10.2019, inclusiv”, a decis, zilele trecute, o instanță a Curții de Apel Craiova.

Sentința este definitivă.

Vizualizări: 12,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: