Nu are bani de investiţii, dar dă un miliard pentru scenă

Criza financiară afectează din ce în ce mai mult comunele din Gorj. Una dintre ele este localitatea Licurici, unde în ultimii doi ani nu s-a făcut nicio investiție. S-a întâmplat acest lucru din cauza lipsei fondurilor. Pe de altă parte însă, primăria a găsit bani mulţi pentru o scenă de spectacole.

Deși nu sunt bani pentru investițiile de bază și pentru a crea un minim de confort cetățenilor, edilii nici nu cheltuiesc rezonabil puținii bani publici. Un astfel de exemplu este localitatea Licurici, unde nu s-a mai făcut o investiție din anul 2011, motivul fiind lipsa fondurilor. „Ultima investiție am făcut-o în 2011, când am reabilitat ultima școală din comună care rămăsese nemodernizată, restul au fost lucrări mici, adică deszăpezire, am mai pus piatră pe câte o uliță. Nu au fost bani și dacă nu am primit fonduri nu am putut face nimic. Înainte erau bani și nu erau proiecte, dar acum sunt proiecte și nu sunt bani. Nu am nicio investiție în derulare. Am făcut un proiect pentru apă și canalizare de 70-80 de miliarde de lei vechi și nu am primit finanțate. La Licurici nici nu prea au ajuns bani și nu știu de ce.  Am făcut proiectul de apă și canal pentru toată comuna, am mai făcut un proiect pentru reabilitarea căminului cultural și pentru niște drumuri”, a declarat Liviu Drăgulescu.

Scenă pentru festival de un miliard de lei vechi

În condițiile în care localnicii din comuna Licurici nu beneficiază de nicio utilitate în comună, nici măcar de drumuri asfaltate, primarul își permite să facă o scenă pentru organizarea unui festival cu peste un miliard de lei vechi. „Vreau să asfaltez două ulițe. Încerc să derulez spre toamnă aceste investiții pentru că nu am toți banii și vreau să amenajez un teren cu scenă pentru Festivalul Ion Diaconescu, care va avea loc pe 8 septembrie. O scenă împrejmuită, pentru că vreau să pornim acest festival de anul acesta. Această investiție va costa un miliard sau chiar peste un miliard de lei vechi”, a mai spus primarul din Licurici.

PRECEDENT

Nu este singura investiție făcută de dragul cheltuirii banului public. Chiar în vara trecută, primarul a apelat la o societate care executa lucrări pe raza comunei pentru a-l ajuta să facă un teren de fotbal, care între timp s-a transformat în loc de joacă pentru copii, din spusele edilului. Atunci a fost chiar sancționat că a făcut lucrarea fără autorizație.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: