Cum să cureţi corect salteaua de bacterii

Primăvara este momentul potrivit pentru a curăţa de pete sau acarieni salteaua de la pat.  Cei mai mulți curăță salteaua cum se pricep şi salteaua suferă deteriorări grave care îl scurtează substanțial durata de viață.

Salteaua ar trebui curățată odată la trei luni de praf, celulele morte și acarieni, însă acest procedeu trebuie executat cu mare atenție, pentru ca materialul să nu se strice. Există o metodă foarte simplă la care trebuie să apeleze oricine, metodă care va diminua munca și va scurta timpul de muncă. Cea mai rapidă metodă de a curăţa salteaua presupune folosirea a doar două ingrediente.

Acarienii sunt organisme mici care se ascund în fibrele saltelei. Existența acestor vietăți în saltea ta poate cauza mâncărime, tuse sau alergii. Cei ce sunt alergici au observat că atunci când se întind în pat încep să tușească sau să strănute, întrucât acarienii sau alte bacterii pot afecta sistemul respirator.

Curățarea saltelei presupune amestecarea săpunului și a peroxidului de hidrogen într-un recipient, în cazul în care salteaua are pete sau pur și simplu vrei să o curăți în profunzime. Se pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și se pulverizează pe toată salteaua insistând pe pata pe care doriți să dispară. Apoi, cu o perie cu peri moi, se freacă locul cu mișcări circulare pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.

Un alt truc este acela de a folosi un praf de bicarbonate de sodiu, pentru a îndepărta și mirosul nedorit din saltea. Bicarbonatul de sodiu se lasă pe saltea aproximativ două ore. La final, usucă-ți salteaua la razele soarelui pentru a fi sigur că bacteriile din salteaua ta au dispărut.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: