Nu mai sunt locuri pentru Cupa Mondială decât la cort sau pe vase de croazieră

Se apropie debutul Cupei Mondiale din Qatar și locurile de cazare sunt imposibil de găsit în emirat, fiind disponibile paturi doar la cort sau pe vase ancorate în porturi. Ca să poată vedea meciurile favoriților de pe stadioanele din Qatar suporterii au ajuns să caute locuri de cazare la hotel prin statele vecine.

Pentru că numărul vizitatorilor e foarte mare la Cupa Mondială din Qatar, organizatorii se aşteaptă ca mii de fani să se cazeze în ţări vecine. Foarte solicitat este centrul turistic din Emiratele Arabe Unite de unde suporterii pot să zboare rapid la Doha pentru meciuri.

Locurile la hoteluri au fost foarte puține în raport cu cererea imensă, doar 30.000 de camere, iar 80% dintre acestea au fost rezervate pentru oaspeții FIFA. Organizatorii Campionatului Mondial din Qatarau propus și alternative la hoteluri, dar acestea nu sunt deloc ieftine. Suporteri au avut de ales între închirierea caselor localnicilor, un pat pe vasele de croazieră din porturi ori să doarmă în deșert, la corturile uriașe amplasate acolo dar fără aer condiționat!

Directorul general al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar, Yasir Al Jamal, a declarat în conferinţa de presă că două milioane de nopţi în camere de hotel au fost vândute şi s-au adăugat 30.000 de camere suplimentare pentru a-i găzdui pe cei care cumpără bilete în ultimul moment. Cu majoritatea celor aproximativ 31.000 de camere de hotel din Qatar ocupate de echipe de fotbal, personalul lor de sprijin şi oficialii Cupei Mondiale, organizatorii mai oferă fanilor cazare în apartamente, vile, cabane metalice prefabricate, corturi în deşert şi trei nave de croazieră acostate în portul Doha.

Galerie foto


Vizualizări: 861

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: