Nu mai vrea fotoliul de primar

Marian Ardeiu, fostul primar din comuna gorjeană Samarineşti, a fost revocat din funcţia de primar în vara anului trecut, după ce Agenţia Naţională pentru Integritate l-a declarat incompatibil. Deşi nu a vrut să plece aşa de uşor de pe scaunul de primar şi a contestat în instanţă decizia, acum s-a răzgândit şi nu îşi mai doreşte niciodată funcţia de primar, acum fiind consilierul primarului.

Tribunalul Gorj a respins în luna aprilie a anului trecut acţiunea lui Marian Ardeiu, prin care contesta decizia ANI, fiind a fost atunci silit să părăsescă fotoliul de primar. Nu a plecat însă din instituţia pe care a condus-o ani la rând şi a devenit consilierul personal al viceprimarului Gheorghe Jianu, care i-a preluat atribuţiile de primar prin ordin al prefectului.

Marian Ardeiu a rămas cu un gust amar după această înfrângere şi preferă să se dedice afacerii care l-a făcut să piardă primăria. "Nu vreau să mai candidez nici peste 100 de ani la primărie. Mi-a ajuns. Nu pot să înţeleg nici acum ce treabă are cu mine Agenţia Naţională pentru Integritate dacă eu cresc animale. Asta am făcut de când mă ştiu. Este pasiunea mea. Era normal să şi vând din ele. Cine spune că are zeci de capete de bovine, ovine, caprine şi porcine doar pentru consum propriu minte. Normal că şi consumi, că ar fi culmea, dar le şi vindem. E normal, nu? Asta am făcut de mic şi nu renunţ la asta că vrea ANI. Mai bine renunţ la funcţia de primar, decât la animale. Acum mai am 20 de capete. Am avut mai multe, dar am vândut din ele", a precizat Marian Ardeiu.

Conform inspectorilor de integritate, edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu 15 februarie 2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al comunei Samarinești, cât și calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al Ardeiu Marian Întreprindere Individuală.

Vizualizări: 2,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: