Iriza riscă excluderea din PSD

Senatorul PSD Gorj, Scarlat Iriza, riscă excluderea din partid dacă va participa la învestirea guvernului Ludovic Orban. Iriza le-a cerut parlamentarilor, într-o declarație politică, ”să dea dovadă de responsabilitate și să voteze noul guvern”. "Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate în Comitetul Executiv Naţional, aceea de a nu merge la vot, vor fi excluşi automat din partid", a anunțat președintele PSD, Viorica Dăncilă.

Pe surse se discută faptul că lui Iriza i s-ar fi promis de către liberali un post de vicepreședinte la ANRE. Pe de altă parte, cei de la PSD i-ar fi promis loc eligibil pentru încă un mandat de parlamentar în 2020. Iriza a promis liberalilor că va vota și la moțiunea de cenzură, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Ales sub semnul ALDE, Iriza a fost reprimit în PSD, partid de care s-ar putea despărți în câteva zile. Senatorul își explică intenția de a vota guvernul prin faptul că sunt probleme grave care nu pot fi rezolvate fără un guvern în funcție, exemplificând cu cele legate de Complexul Energetic Oltenia. 

"De câteva săptămâni, Memorandumul elaborat de Ministerul Energiei pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia de la insolvență și faliment zace într-un sertar deoarece nu avem guvern care să-l adopte și să și-l asume. Iar CEO e doar una dintre companiile de stat pe care faptul că nu avem guvern și nu se iau decizii le împinge spre buza prăpastiei. De aceea, fac un apel atât la colegii din PSD, cât și la parlamentarii de la celelalte partide politice, să dea dovadă de responsabilitate și să voteze noul guvern. În momentul de față, niciun guvern, indiferent ce culoare politică și ce structură ar avea, nu poate face mai mult rău României decât absența guvernului și neadoptarea urgentă a deciziilor cerute de realitățile economice și sociale ale țării. De aceea, dragi colegi, vă cer să votați guvernul!", a susținut Iriza în declarația politică. (M.M.)

Vizualizări: 2,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: