Nu și-a primit sporul de producție. CE Oltenia, pus la plată!

Încă un salariat al Complexului Energetic Oltenia și-a câștigat sporul de producție în instanță. Acest drept a fost obținut de mineri în urma grevei de la începutul anului trecut. Muncitorii primesc o mie de lei brut pe lună peste salariu începând cu 1 martie 2019. Nu toți au beneficiat de aceste drepturi.

Sindicatul Energia, din Termocentrala Rovinari, a inițiat zeci de procese în instanță. Nu toate au fost însă în favoarea angajaților care lucrează în producție. „Am avut și cazuri în care am pierdut. Nu toți judecă la fel, deși spețele sunt identice, avem același avocat peste tot, aceeași apărare. Și totuși, unii câștigă, alții pierd”, a recunoscut Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Tribunalul Gorj a dat, luni, 24 februarie, câștig de cauză unui alt salariat al CE Oltenia. „Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la plata sumei de 1000 lei brut lunar proporțional cu timpul efectiv lucrat către reclamantul reprezentat Diaconescu Liviu, începând cu data de 01.03.2019 până la data pronunţării prezentei sentinţe (...) actualizată cu rata inflației până la data plății efective, precum şi la dobânda legală penalizatoare de la data scadenței debitului până la data plății efective. Obligă pârâta la 1.000 lei cheltuieli de judecată către reclamant”.

Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile.

Galerie foto


Vizualizări: 4,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: