Salarii tăiate pentru mii de funcționari. Primarii din Gorj sunt șocați!

Noua lege a salarizării a intrat în vigoare. În timp ce măririle au fost amânate pentru anul viitor, tăierile sunt aplicate din această vară. Primarii gorjeni spun că nu știu ce să creadă și cum să le spună la oameni că trebuie să le ia din bani. Asta pentru că niciun funcționar nu poate avea salariu mai mare decât al viceprimarului.

Primarul din Godinești, Aurariu Coman, spune că 80% din personal este afectat de noua lege. “Am luat la cunoștință de noua grilă de salarizare, ne adaptăm timpurilor, ce să facem. La unii le-a mai crescut puțin, la alții au scăzut. S-a ajuns aici prin amabilitatea guvernului, ca să zic așa. Proiectul se pune în aplicare de la 1 iulie, zilele acestea facem calculele și trebuie să votăm în ședința de consiliu local de săptămâna viitoare. Cam 80% dintre angajați pierd la salariu”, a spus primarul din Godinești la Radio Infinit.

Supărat este și primarul din Turburea, Ion Bîrcă, dar acesta înțelege rațiunile guvernului. „Nu am făcut un calcul, sunt măsuri care sunt luate de guvernul României, pe care trebuie să le acceptăm. Nu poți să iei un salariu de 50 de milioane ca să întorci o foaie de pe o parte pe alta. Trebuie să ne facem și un proces de conștiință, să vedem munca pe care o prestăm în decursul celor opt ore”.

Primarul din Scoarța susține că nu știe exact cum trebuie să aplice legea. „Noi, primarii, am fost puși într-o postură proastă, pentru că nu știm cum va fi aplicată legea. Dar, trece luna și trebuie să aplicăm legea. O să discutăm în cadrul primăriei, suntem în tatonare și așteptăm să vedem ce se întâmplă. Salariații trebuie să aibă maximum cât are viceprimarul. Este adevărat că era anormal, eu ca primar de exemplu eram la șaptelea sau al optulea din primărie la salariu”, a spus Ion Stamatescu.

Vizualizări: 7,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: