Nu vrea să ajute UATAA Motru să scape de faliment

Situație disperată la Motru, după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat oficial Prefectura Gorj că ”nu este oportună“ promovarea unei hotărâri de guvern prin care Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru să primească bani din fondul de rezervă. În aceste condiții, UATAA Motru se îndreptă cu pași repezi și siguri spre faliment.

După mai multe solicitări trimise Guvernului atât de autoritățile locale din Motru, cât și de reprezentanții Consiliului Județean și ai Prefecturii Gorj, s-a primit un răspuns de la centru. Concluzia este una clară și anume că Guvernul nu consideră oportună salvarea UATAA de la faliment.

Autoritățile locale din Motru au crezut totuși că Guvernul va lua în seamă această problemă și va acorda un sprijin financiar, așteptat încă de la începutul acestui an. ”În acest moment UATAA Motru ar avea nevoie de 9.200.000 de lei pentru pierderi induse și subvenții. Este a patra solicitare pe care am făcut-o Guvernului de la începutul acestui an și de abia acum ni s-a răspuns că nu este oportun să susțină din fondul de rezervă a statului salvarea de la faliment a uzinei. Fără acest sprijin, UATAA nu are soluții și cel mai probabil va intra direct în faliment”, a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.

În acest moment există riscul ca instituțiile publice din Motru, dar și peste 4.700 de apartamente să nu aibă la iarnă căldură. ”Vine perioada de iarnă și noi riscăm să rămânem fără căldură. Avem școli, grădinițe, licee, unități publice și aproximativ 4.700 de locuințe care primesc agent termic de la UATAA. Timpul este foarte scurt pentru a face racordurile la gaze”, mai spus Morega.

UATAA Motru nu a reușit să cumpere certificatele de carbon aferente poluării de anul trecut, neavând cele două milioane de euro necesare. În aceste condiții riscă o amendă de patru milioane de euro și pierderea autorizației de mediu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: