Nuclearlectrica a oprit un grup. Al doilea produce la jumătate!

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat duminică că a oprit controlat Unitatea 1 din cauza unei defecţiuni. Ulterior, Nuclearelectrica a anunţat şi că că puterea Unităţii 2 a centralei va fi redusă la 55% (aproximativ 300 MW).

”Reducerea de putere a Unităţii 2 CNE Cernavodă este cauzată de necesitatea înlocuirii unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensare, din partea clasică a centralei. Reducerea de putere până la 55% este necesară în vederea opririi echipamentului pentru reparaţii”, a anunţat compania, printr-un comunicat.

În privința grupului 1, acesta va fi oprit 48 de ore. ”Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprită controlat în dimineaţa zilei de 25 martie 2018, ora 09:20. Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate”, se arată în comunicat.

Vizualizări: 1,835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: