Numără găinile înainte de a aproba ajutoarele de încălzire

Gorjenii care vor să beneficieze de ajutorul de încălzire nu trebuie să aibă în curte păsări a căror valoare să depăşească o mie de euro. Primarul fiecărei localităţi are responsabilitatea de a verifica dacă cele declarate de beneficiari coincid cu ce au în curte. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj, venitul net pe membru de familie trebuie să nu depăşească de 615 lei atunci când locuinţa este încălzită cu gaze naturale, lemne, energie electrică, cărbuni sau combustibili petrolieri.

Normele privind acordarea ajutorului de încălzire descurajează tot mai mulţi gorjeni să ceară primăriei o astfel de subvenţie. Potrivit acestor norme, toţi gorjenii care au depozite bancare mai mari de 3.000 lei sau care au şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu nu pot accesa subvenţiile la căldură. De asemenea, dacă ai în proprietate autoturisme care depăşesc 1.600 cm³, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, tractor, combină autopropulsată, presă de ulei, moară de cereale, gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric.”Cea mai mare responsabilitate privind acordarea ajutoarelor de încălzire este a primarului. Fiecare primar îşi cunoaşte forte bine cetăţenii aşa că el ştie unde dispune anchete sociale. Dreptul la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se stabileşte prin dispoziţia scrisă a primarului”, a declarat Viorica Roşianu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

Potrivit conducerii AJPIS Gorj, eşti exclus de la subvenţia de încălzire dacă ai în gospodărie animale, păsări, terenuri a căror valoare depăşeşte o mie de euro pentru persoana singură şi 2.500 de euro pentru o familie.

Anul trecut au beneficiat de acest ajutor 15.622 persoane singure şi familii, sumele plătite fiind de 4.381.211 lei.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: