Termen limită pentru achiziţia cititoarelor de carduri de sănătate

Mii de gorjeni au primit deja cardurile de sănătate, însă cabinetele medicilor de familie nu sunt dotate cu cititoare. Aceştia au cerut termene lungi pentru achiziţia cititoarelor de carduri, însă conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate a impus ca dată limită ziua de 31 octombrie.

În jur de 10 medici de familie şi-au achiziţionat cititoare pentru carduri de sănătate, asta în condiţiile în care la nivelul judeţului Gorj există circa 200 de unităţi medicale şi peste 8.000 de gorjeni au intrat deja în posesia cardurilor. Deşi o parte a medicilor de familie au cerut un răgaz de circa două luni pentru achiziţionarea cititoarelor de carduri, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) vor începe verificările după data de 31 octombrie. „Puţini medici de familie şi-au achiziţionat cititoarele de carduri. Alţii şi-au dat ca termen de achiziţie perioada 10-15 octombrie, iar majoritatea a cerut să i se permită achiziţia de carduri până la sfârşitul lunii octombrie. Au fost şi medici de familie care au dat ca termen de achiziţie lunile noiembrie sau decembrie. Noi nu vom accepta să se depăşească data de 31 decembrie pentru că oamenii au venit deja la noi şi ne-au întrebat ce fac cu cardurile. Nu este normal să se ducă la medicul de familie, iar de acolo să li se spună că nu au cititor. După data de 31 octombrie, vom începe să verificăm cabinetele medicale”, a declarat Daniel Bondoc, preşedintele CAS Gorj.

În condiţiile în care nu vor avea cititoare de carduri, medicii riscă să nu li se mai deconteze serviciile medicale. Spitalele şi farmaciile vor trebui să deţină aceste cititoare până la începutul anului viitor. Preţul unui cititor variază între 60 şi 400 de lei.

ACTIVARE

Cardul de sănătate va trebuit activat la medicul de familie, beneficiarul urmând să primească un cod pin. Pe aceste carduri vor exista şi date suplimentare care vor fi introduse tot de medicul de familie. „Toate cardurile vin cu acelaşi cod pin 000, la iniţializare fiecare asigurat îşi va alege un alt cod pin. Cardul de sănătate  va fi folosi asemenea unui card bancar”, a precizat Daniel Bondoc.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: