Numărul firmelor din Gorj s-a dublat

Numărul firmelor nou-înfiinţate pe raza judeţului Gorj s-a dublat în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă în lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie ale lui 2011 se înmatriculaseră pe raza judeţului 513 firme, în anul curent, numărul acestora a ajuns la 1069, cele mai multe, în număr de 628 fiind PFA-uri, iar 233 SRL-uri. În primele patru luni ale anului 2012 şi-au suspendat activitatea 45 de firme, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au aflat în această situaţie 71 de firme. De asemenea, în lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie ale acestui an doar nouă firme au intrat în procedura de dizolvare, de această dată înregistrându-se o scădere cu peste 30% în comparaţie cu anul precedent. Situaţia statistică a radierilor efectuate în perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2012 arată că la nivelul judeţului Gorj pentru 188 de societăţi se aplicase această măsură, în timp ce anul trecut se înregistraseră 201 de astfel de cazuri. În momentul de faţă numărul total al comercianţilor activi din punct de vedere juridic în Gorj se ridică la 11.960, din care 7203 sunt persoane juridice. 

INSOLVENŢĂ

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului La nivel naţional în primele patru luni ale acestui an au intrat în insolvenţă 5625 de firme, în scădere cu 20% față de perioada similară a anului trecut. Printre judeţele în care s-au înregistrat cele mai multe proceduri de insolvenţă sunt deschise la Bucureşti, Argeş şi Dolj, numărul acestora situându-se între 382 şi 455.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: