Numele Khraibani mută dosarul şpăgilor din spital la DNA Bucureşti

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj şi-a declinat ieri competenţa în dosarul angajărilor pe bază de dare şi luare de mită la Spitalul Judeţean. Dosarul a fost trimis spre DNA Bucureşti, semn că una dintre persoanele cercetate ar putea avea calitatea de parlamentar. Oficial, informaţia nu a fost confirmată, pe motiv că nu s-a ajuns la stadiul începerii urmăririi penale. Cert este că  ieri seară târziu, deputatul de Gorj Camelia Khraibani a trimis un comunicat de presă în care a dezminţit orice legătură cu acest dosar. 

Informațiile apărute zilele trecute în presă, cum că în acest dosar ar fi implicate persoane „cu greutate” din județul Gorj, par să prindă contur, asta după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și-a declinat competența către DNA București. Se vorbea încă de acum o săptămână și jumătate de un dosar stufos. Prima reținută a fost Mariana Văcăroiu, angajată la sfârșitul toamnei trecute pe postul de infirmieră în Secția Chirurgie 2, după ce i-a dat șefei Secției de Anestezie și Terapie Intensivă 10.000 de lei să o ajute să obțină postul. Daniela Samoilă susține că i-ar fi dat toți banii șefei de la Resurse Umane, Nadina Olariu,  în schimbul subiectelor de examen. Cele trei au fost reținute pentru 24 de ore, iar după expirarea ordonanțelor au fost eliberate fără ca procurorul să mai facă propunere de arestare preventivă, ceea ce înseamnă că cele trei și-au recunoscut faptele după o noapte petrecută în beciul poliției.

Competență declinată către DNA

După ce au fost eliberate, cele trei angajate ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu s-au reîntors la muncă. Anchetatorii se pare că au obținut de la cele trei toate informațiile de care aveau nevoie. Surpriza este că o parte din persoanele implicate în acest caz sunt persoane „cu greutate”. Deși anchetatorii nu vor să facă publice numele persoanelor direct vizate de anchetă, pentru că nu s-a început împotriva lor urmărirea penală, surse susțin că este vorba de Cristiana Căliman - director medical la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Vasile Stănculete - fostul manager al spitalului din Tg Jiu și Camelia Khraibani - deputat de Gorj și fost manager la Spitalul din Motru.

Camelia Khraibani a și trimis un comunicat prin care dezminte faptul că ar avea vreo legătură cu acest dosar, însă implicare ei ar putea explica faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj și-a declinat competența către Direcția Națională Anticorupție București. „Aflu cu surprinde din presa locală despre faptul că trebuie să mă prezint la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj,  pentru a fi audiată în dosarul angajărilor din 2012 de la Spitalul Județean Târgu-Jiu .Sunt nevoită să precizez că nu am avut nicio implicare în modul în care au fost organizate examenele respective și nu am insistat pe lângă vreo  persoană ca o alta să fie angajată pe unul din posturile scoase la concurs. Din acest motiv, nu am primit nicio citație de prezentare în fața procurorilor și sunt de-a dreptul străină de tot ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Județean. De asemenea, îmi este greu să înțeleg de unde au apărut speculațiile și de ce se vrea ca numele meu să fie atașat acestui dosar”, a precizat Camelia Khraibani într-un comunicat de presă.

MARTOR

Vasile Stănculete a fost audiat de procurorul Emil Moța în calitate de martor iar când a plecat de la Parchet a ținut să precizeze faptul că a spus tot ce a știu pentru bunul mers al anchetei.

LEGĂTURĂ

Deputatul Camelia Khraibani declara zilele trecute la Radio Infinit că o cunoaşte pe una dintre candidate, Ramona Codiţă, care i-ar fi cerut o opinie pur profesională cu privire la motivele pentru care o altă candidată la un post în spital ar fi depus contestaţie.

SURSE

Interesant este că presa a scris pe surse zilele trecute că gruparea din PSD formată din Toni Greblă, Dorin Hanu şi Camelia Khraibani ar lucra la înlocuirea şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, cu fostul comandant Constantin Nicolescu. Apropierea dintre Caragea şi procurorul Moţa, cel care a implicat numele Khraibani în dosarul şpăgilor, este de notorietate.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: