Nunes s-a speriat şi a plecat

Brazilianul Andre Nunes a părăsit deja Pandurii Târgu Jiu după mai puţin de o săptămână de pregătire sub comanda lui Sorin Cârţu. Deşi conducerea anunţase perfectarea actelor de transfer cu impresarul Adrian Ilie, acestea nu vor mai fi înregistrate pentru că jucătorul a plecat deja de la echipă. Motivaţia oficială este un impas în care au ajuns negocierile cu echipa din Brazilia de la care urma să fie trasnsferat jucătorul, dar Sorin Cârţu crede că acesta s-a speriat după discuţia purtată cu el pe tema kilogramelor în plus pe care le avea. 
La fel ca toţi brazilienii care au venit la Pandurii, şi Andre Nunes a venit cu mai multe kilograme peste greutatea normală, aspect care l-a deranjat pe antrenorul Sorin Cârţu. La rândul său şi Cardoso a trecut prin aceleaşi probleme şi a fost nevoit să slăbească şase kilograme într-o săptămână pentru a intra în normal. Nici micuţul Tiago Tremonti nu a fost ocolit de această problemă pe care o are chiar şi acum. “Tiago are probleme cu greutatea tot timpul de când a venit la noi. Toţi brazilienii au probleme de greutate când vin aici” a concluzionat Cârţu nemulţumit de greutatea cu care a venit la pregătire atacantul brazilian: „Nunes are 92 de kilograme la 1,86 cât are şi zice că el e obişnuit aşa. Obişnuinţa e una şi cum trebuie să arăţi alta. De aceea au şi probleme cu accidentărilre. Toţi parcă sunt Ronaldo sau Murinho!”

Nunes a plecat după trei zile 

Cârţu nu vrea să-şi aume răspunderea păstrării atacantului brazilian în lot şi spune că dacă va rămâne la Pandurii va decide doar preşedintele clubului: „Preşedintele decide dacă Nunes va fi în lotul nostru. Din punctul meu de vedere are kilograme în plus şi foarte greu cred că le va da jos. Eu nu am văzut nici un progres la el cât a stat aici, dar preşedintele e cel care decide ce facem cu el.” După ultimele evenimente se pare că nici preşedintele nu va avea nici un cuvânt de spus pentru că brazilianul şi-a făcut bagajele şi a şi plecat din ţară. 
După câteva antrenamente sub comanda lui Cârţu şi un joc şcoală la care nu s-a remarcat prin nimic, Nunes a plecat deja de la echipă, Cârţu exprimându-şi după aceea nemulţumirea că acesta nu a avut voinţă şi nu a dat jos nici măcar 500 de grame: „Mi se pare că a şi plecat de la noi pentru că nu a mai fost la antrenament. Sunt şi cheltuieli pe care trebuie să le achiţi pentru un jucător de acest gen, iar el nu face niciun fel de efort să slăbească. Era de o săptămână aici şi nu a dat joc nici măcar 500 de grame. În condiţiile în care se cer şi bani mulţi pe el nu cred că mai e posibil să mai rămână.” 

Nu a avut nici o reuşită la meciul amical 

Directorul sportiv al clubului gorjean, Robert Bălăeţ, a explicat că în acest caz au apărut probleme şi la negocierile cu fosta echipă a brazilanului dar e posibil ca jucătorul să vină totuşi la Pandurii dacă acestea se vor rezolva: „Au apărut nişte probleme la negocieri şi se mai discută până la data de 30 de august un eventual transfer. Sunt probleme legate de fosta sa echipă. El a plecat deja în Brazilia şi nu se mai antrenează cu noi.” Din punctul de vedere al lui Cârţu, Nunes e un capitol închis acesta constatând că nu a făcut nici un efort să rămână la Pandurii şi nici nu a arătat nimic la meciul amical în care a fost folosit: „Nunes nu a fcut niciun efort. Nu-i contest nişte calităţi de atacant, dar asta nu explică numai poziţia ta fin faţa porţii, trebuie să şi munceşti. Practic la antrenamente, nu am văzut că ar vrea să rămână la această echipă. Parcă ar fi fost ca o siluire. Şi la jocul amical nu a avut nici un şut pe poartă, nici o acţiune. Am avut unele discuţii cu el, în primul rând pe problema cu greutatea. L-am speriat şi poate de asta a plecat.” 
Panduri au în acest moment patru atacanţi în lot, Atromajer, Raskovic, Arrieta şi Tilincă, acolo putînd juca şi Tremonti care este acum accidentat, la fel ca şi Tilincă. 

Vasilache are probleme medicale

Cu două zile înaintea jocului de la Ploieşti, mijlocaşul Vasilache a devenit indisponibil, acuzând probleme la inghinali. Acesta nu s-a accidentat însă în timpul jocului şcoală, acest lucru făcându-l suspicior pe antrenor. Cârţu aşteaptă acum rezultatul ecografiei pentru a vedea despre ce problemă este vorba şi dacă accidentarea este reală: „Vasilache a suferit o accidentare aşa de ultimă oră. M-a surprins problema aceasta a lui pentru că la jocul şcoală nu avea nimic, iar acum spune că are dureri inghinale. A trebuit să-l scot din lot. Nu vreau să comentez foarte mult această problemă, dar este o chestie subiectivă. Trebuie să facă o ecografie şi în funcţie de ce se va vedea acolo putem face apoi comentarii acide sau neacide.” Pe lângă Vasilache la Ploieşti au lipsit din lot din cauza accidentărilor Tilincă, Ghindeanu, Kutlacic şi Tremonti care se confruntă cu diverse probleme medicale sau sunt în urmă cu pregătirea, precum şi Basara şi Lima care nu au cartea verde. „Tremonti va face o pauză de zece zile de la pregătire pentru că are probleme la inghinali. Ghindeanu care vine după o operaţie şi nu este complet refăcut încă şi nici la zi cu pregătirea, Tilincă la fel va lipsi din cauza unei întinderii iar Kutlacic este şi el accidentat, are o ruptură mai gravă” a explicat Cârţu problemele medicale ale echipei în acest moment. 



Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: