Nuntă în şcoală. Poliţia face anchetă la Câmpu Mare

Poliţiştii fac verificări la Albeni, după ce au aflat că şcoala modernă de la Câmpu Mare ar putea fi transformată în local de nunţi. Deja, prima petrecere ar putea avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Anchetatorii au mers la faţa locului şi aşteaptă primarul să vină cu explicaţii.

Şcoala din Câmpu Mare stă cu lacătul pe uşă de nouă ani. De când a fost construită pentru sinistraţii din zonă, unitatea de învăţământ nu a funcţionat niciodată. Asta în condiţiile în care copiii din comună încă învaţă în şcoli vechi şi merg la toaletă în curte. Cea din Câmpu Mare, unde s-au investit aproape două milioane de lei, nu serveşte decât pe post de gazdă pentru muncitorii de la serviciul de apă. „Acolo ştiu că este un contract. Sunt găzduiţi muncitorii de la sistemul de apă. Ei nu plătesc. Este un contract. Asigură doar cheltuielile privind utilităţile. Este un contract mai vechi. În ceea ce priveşte nunta, eu nu ştiu nimic”, a spus Răzvan Nica, secretarul localităţii Albeni.

„Sunt baxuri cu băuturi în sălile de clasă”

Primarul Ionuţ Stan a fost de negăsit. Nu le-a răspuns jurnaliştilor şi nici cu anchetatorii chemaţi la faţa locului nu a vrut să se întâlnească. Directorul şcolii a făcut o sesizare la poliţie după ce a aflat de planurile primarului. „Nu este legal. Acolo este o şcoală. Petrecerile, cumetriile, nunţile se organizează la Căminul Cultural. Acolo au mai fost astfel de evenimente şi se mai pot face. Nu ştiu cum s-au obţinut aprobări să se facă nunta la şcoala din Câmpu Mare, pentru că nu i-a fost schimbată destinaţia. Am auzit şi eu că va fi nuntă acolo sâmbătă. Am mers să verific. Eu nu am cheie să pot intra în şcoală, dar am văzut pe geam că în clase au început deja să fie aduse baxuri de băuturi răcoritoare”, a spus directorul şcolii din Albeni, Sorin Vasile Popescu.

Directorul şcolii susţine că unitatea de învăţământ din Câmpu Mare, în ciuda faptului că nu a funcţionat niciodată, produce cheltuieli mari în fiecare lună. Şi acest aspect va fi anchetat de poliţişti. Între timp, mirii care au chemat tot satul la nunta ce urma să aibă loc la şcoală trebuie să caute o altă locaţie în cazul în care poliţiştii nu le vor mai permite accesul acolo.

Vizualizări: 3,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: