Îi place adrenalina! Pompier gorjean, campion naţional la rallycross

Un pompier din Gorj este campion naţional la rallycross. Salvatorul gorjean face parte din echipa Raideri Târgu Jiu, care de asemenea s-a clasat pe un loc fruntaş la competiţia naţională.

Cristian Dunavăţu are 33 de ani, este din localitatea Băileşti, judeţul Dolj, şi lucrează ca plutonier major în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, la dispeceratul unităţii. Practic, este unul dintre operatorii care răspund la numărul unic de urgenţă 112. Salvatorul gorjean a făcut o pasiune din rallycross şi câştigă mai toate competiţiile la care ia parte. „Pasionat este puţin spus, pentru că această pasiune l-a transformat într-un adevărat profesionist în domeniu şi participările la competiţii l-au adus deseori în fruntea clasamentului naţional”, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Cristian Dunavăţu locuieşte în Târgu Jiu de 13 ani. Pompierul gorjean ne-a mărturisit că la competiţiile de rallycross participă cu o maşină buggy construită chiar de el. Primeşte sprijin şi din partea membrilor echipei alături de care concurează, ACS Raideri Târgu Jiu, unde este şi vicepreşedinte. „După ce am terminat şcoala militară, am fost repartizat în judeţul Gorj. M-am căsătorit aici, soţia şi familia împărtăşesc aceeaşi pasiune cu mine. Practic acest sport din 2007. Maşinile sunt realizate în mare parte de mine şi de echipa mea, la fel ca şi celelalte maşini de la clubul nostru. Iniţial, am avut un lot de maşini cu motoare autohtone. Am folosit tot ce găseam noi, ce ne puteam permite. Din 2015, acest lucru nu mai merge, pentru că sportul s-a extins la nivel naţional, se face la nivel profesionist. Acum le construim cu piese performante. Avem până acum 25 de maşini construite”, a declarat Cristian Dunavăţu.

Pompierul gorjean a devenit, recent, campion naţional la sportul pe patru roţi. Pentru a treia oară! La ultima etapă a Campionatului Naţional de Rallycross, ediţia 2018, ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în localitatea argeşeană Bradu, pompierul gorjean s-a clasat pe locul al II-lea la secţiunea Buggy 1600, însă în clasamentul final a înregistrat cel mai mare punctaj, drept urmare a devenit campion naţional. Premierea campionilor va fi făcută de către Federaţia Română de Automobilism, într-un cadru festiv, spre sfârşitul acestui an.

Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: