Soluţie pentru ca preşcolarii din Stăneşti să meargă la grădiniţă

Conducerea şcolii din Stăneşti pare să fi găsit soluţia pentru ca toţi preşcolarii să meargă la grădiniţă. Cei din centrul comunei vor fi transportaţi în satul Curpen, unde sunt zece copii. La începutul anului şcolar, părinţilor li s-a transmis că micuţii vor veni la grădiniţă o săptămână şi următoarea vor sta acasă pentru ca educatoarea să poată supraveghea şi cei cinci copii din Stăneşti.

Supăraţi că trebuie să ţină copiii acasă, mai mulţi părinţi au solicitat să fie rezolvată această problemă. Cei zece copii înscrişi la grădiniţa din satul Curpen, localitatea Stăneşti, au fost nevoiţi să stea acasă în această săptămână. „Ce educaţie e asta? Să aduc copilul o săptămână la grădiniţă şi o săptămână să-l ţin acasă? Ce mai învaţă el? Dacă nu l-aş fi adus la şcoală, ar fi trimis Protecţia Copilului acasă să facă anchete. Aşa, îl aduc la grădiniţă, dar e închisă”, a spus mama unui copil. „Şi eu am doi copii aici. Cel mare este în grupa pregătitoare. Păi, ce învaţă acest copil dacă eu nu-l duc la grădiniţă o jumătate de an? Acasă, eu mai colorez cu el, îl mai învăţ să numere, dar nu e ca la grădiniţă, cu doamna educatoare”, s-a revoltat o altă mămică.

 Director: S-a ştiut de această situaţie

La nivelul conducerii şcolii a fost organizată o şedinţă de urgenţă pentru găsirea de soluţii. Cea mai bună variantă este ca cei cinci copii de la grădiniţa din centrul comunei să meargă la cea din Curpen. „Eu nu am luat această decizie să vină o săptămână doamna educatoare aici şi o săptămână dincolo, la Curpen. Eu nu iau decizii singură. M-am consultat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. E adevărat că nu am vorbit cu domnul general Ion Işfan, dar s-a ştiut despre acest lucru şi nu sunt singurele unităţi din judeţul Gorj care funcţionează aşa. Eu mă îndoiesc că părinţii celor cinci copii vor vrea să-şi mute copiii la Curpen. Aici, la Stăneşti, avem şi condiţii. Este centrală termică, acolo este o sobă şi va fi greu în timpul iernii. Cea mai bună soluţie este aceasta acum. Să ducem copiii puţini acolo unde sunt cei mulţi”, a spus Daniela Vulpe, directorul şcolii din Stăneşti.

Pentru asta, autorităţile fac un efort. Microbuzele şcolare vor face mai multe curse. „Avem închiriate două microbuze şcolare. Trebuie să îi ducă pe aceşti copii în Curpen. E greu cu copiii mici, de doi ani, pe microbuz şi mă tem că vor fi părinţi care vor refuza să-i ducă acolo şi poate îi vor transfera la Târgu Jiu, pentru că este aproape. Sunt cinci kilometri de la Stăneşti până în satul Curpen. Eu nu am aflat de această problemă de mult şi acum am cerut şi eu lămuriri”, a spus şi primarul din Stăneşti, Ştefan Blideanu.

Între timp, cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj găsesc situaţia de netolerat. „Este o situaţie inadmisibilă, să chemi copiii la grădiniţă o săptămână da şi una nu. Noi am transmis să fie rezolvată problema urgent şi să fie respectat planul aprobat deja”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: