O bătrână imobilizată la pat acuză că a fost păcălită şi a rămas pe drumuri

O bătrână din Târgu Jiu, bolnavă şi netransportabilă, povestește timp de mai mulți ani a fost păcălită de oamenii care ar fi trebuit aibă grijă de ea.Gabriela Popescu,în vârstă de 85 de ani,a rămas singură pe lume,după ce fiul și soțul său au decedat.Femeia imobilizată le acuză acum pe femeile care s-au angajat o vor întreține i-au furat banii şi au păcălit-o pentru a-i lua apartamentul, bunurile din casă și terenurile deținute.Deşi sejudecă cu una dintre ele,instanţa nu i-a dat încă dreptate.

Femeia a rămas singură după moartea soțului și a fiului său, bolnav de diabet. ”Fiul meu lucra ca inginer în cadrul Serviciului Proiectări la Artego și era bolnav de diabet la vârsta de 22 de ani. El bolnav așa lucra, dar până la urmă a făcut complicații și a ajuns atât de rău încât i s-a amputat un picior. Pentru el am suferit foarte mult. A murit la vârsta de 48 de ani, iar soțul murise cu opt ani înainte. Aveam o familie foarte frumoasă”, spune Gabriela Popescu. Fiind bolnavă şi fără niciun ajutor, bătrâna a apelat la o vecină de-a sa, Ligia Cojocaru, în vârstă de 58 de ani. Chiar dacă la început vecina s-a dat drept o femeie cumsecade, bătrâna Gabriela Popescu spune că aceasta a început să îi folosească banii după plac când mergea la cumpărături. ”Neavând serviciu venea pe aici voiai sau nu în fiecare zi. S-a făcut că e bună, că e așa, că e pe dincolo și cu gândul a zis că sunt singură, așa că hai pe ea! Știa că nu am pe nimeni, am rude, dar la Craiova, aici nu am pe nimeni. S-a făcut că e cumsecade, că e bună, dar de unde! M-am trezit că sunt datoare la ea foarte mult”, spune Gabriela Popescu. Chiar și așa bătrâna i-a făcut procură pentru a o reprezenta și pentru a-i administra bunurile. De aici a început calvarul. ”Părinții mei au fost proprietari, au avut casă mare și i-am făcut procură să se intereseze la primăria Hurezani că trebuia să ne dea după revoluție pământul, casa. I-am făcut procură pentru că și-a luat angajamentul că ea vede de mine, dar nu a fost așa. Din cauza supărărilor am făcut accident vascular. Eu nu pot să merg, pot să stau doar pe marginea patului. Nu pot să merg, trebuie să ajung la recuperare. Mâna dreaptă nu pot să o folosesc, nu am putere în ea”, povestește femeia.

Is-aufuratactele

Bătrâna netransportabilă își amintește cum a rămas fără toți banii din casă când s-a internat la spital. ”Eu aveam o pensie de 820 lei pe lună și primeam de la Artego, unde sunt acționară, bani pentru că sunt bolnavă. Mi-a trimis bani domnul David. Primeam bani mereu, 30 de milioane, 20 de milioane, pe urmă zece, 15, cât puteau pentru că au auzit că îmi trebuie medicamente. Eu am fost internată la neurologie și am avut în casă, când am plecat, 80 de milioane, bani pe care i-a luat. A luat toți banii din casă. Ce a făcut cu ei nu știu”, menționează femeia. Dar nu numai că i-a luat banii din casă, așa cum spune Gabriela Popescu, ci mai are și datorii la aceasta. ”Mereu spune că am și datorii la ea, de sute de milioane. Acum nu mai vine pe la mine. A vrut să stea de vorbă cu mine, dar i-am spus că nu mai am ce să discut cu ea. Mi-a luat și toate actele din casă, eu nu am decât buletinul și atât”, mai povestește aceasta.

Arămasșifărăapartament

Lucrurile nu se termină însă aici. Speriată că rămâne în stradă, având în vedere că printre documentele dispărute se aflau și actele de la apartament, bătrâna Gabriela Popescu îi întocmește antecontract de vânzare-cumpărare Mariei Balaci, cu sarcina întreținerii. ”Din acest moment ea are tot ce am eu. În acest fel mi-a luat apartamentul. Asta s-a întâmplat acum trei ani, când m-am îmbolnăvit. De doi ani de zile nu a mai trecut pe aici. Am dat-o în judecată și a câștigat dumneaei. În contract a trecut o sumă modică de 40.000 lei. A fost recurs, a câștigat dumneaei iar, iar acum avocata mea a făcut o întâmpinare la președintele tribunalului”, menționează aceasta.

Recent, bătrâna a încheiat o serie de acte prin notariat prin care cedează o parte din bunurile care le deține Ligiei Cojocaru, printre care mai multe piese de mobilier și terenuri din zona Hurezani, acte pe care și-a pus amprenta, deoarece nu mai vede bine. După ce și-a dat seama că a fost indusă în eroare, femeia de 85 de ani i-a desfăcut procura Ligiei Cojocaru ”S-a făcut că îmi zugrăvește în casă. M-am mutat în cameră și a zugrăvit, iar acum îmi cere bani pentru că a costat zugrăveala. Nu am cerut nimănui sprijinul. Mi-a luat și lucrurile din casă. Am avut o bibliotecă plină de cărți, că nu au nicio valoare, mi-a luat mobila, biblioteca a desfăcut-o în bucăți, pat, studio mare. Acum nu îmi ajung banii”, spune acum femeia.

Sfat de la avocaţi

Avocatul Gheorghe Pecingină o sfătuiește pe Gabriela Popescu să se adreseze instanței. ”Sfatul meu ar fi să se adreseze instanțelor judecătorești. Am observat că doamna nu este nici știutoare de carte și are o vârstă înaintată. Probabil atunci când a fost prezentată în fața notarului s-a considerat că este destul de lucidă, deci nu s-a mai apelat la o expertiză de specialitate, dar observând actele cred că cel mai indicat lucru ar fi să se adreseze instanțelor de judecată pentru a anula aceste acte. Am văzut că este pus degetul, este clar că este neștiutoare și probabil sumele trecute în contract sau anumite aspecte pentru ea, la momentul respectiv, nu au reprezentat realitatea”, menționează Gheorghe Pecingină.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: