O bucată din craniul lui Costea, găsită ieri în prezenţa mamei

Zi dureroasă ieri pentru Olga Velcev, mama băiatului de 7 ani dispărut în staţiunea Rânca pe 23 iulie. Femeia a venit pe munte ca să îşi plângă fiul şi, ironia sorţii, la câţiva paşi de ea a a fost descoperit încă un fragment uman, o bucată de craniu, despre care se crede că i-ar aparţine minorului.

Olga Velcev s-a prezentat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, unde a solicitat să fie ajutată să ajungă în locul în care au fost găsite mai multe fragmente umane la mijlocul lunii august, la trei săptămâni de la dispariţia băiatului. Femeia a venit împreună cu prietenul său cu care încerca să îşi refacă viaţa de la începutul anului şi care i-a fost alături la tragedia din vară, ea fiind însoţită pe munte de şeful Poliţiei Novaci, comisar Constantin Cir. „În timp ce aceasta se reculegea, aprinzând o lumânare la locul respectiv, persoana care o însoţea, împreună cu şeful Poliţiei oraşului Novaci s-au deplasat prin împrejurimi, prilej cu care au identificat o calotă craniană la rădăcina unui brăduţ, în iarbă. În acest moment, poliţiştii împreună cu reprezentantul Parchetului de pe langă Judecătoria Novaci continuă cercetarea la faţa locului", a anunţat printr-un comunicat de presă IPJ Gorj.

Surse judiciare spun că nimeni nu a atins bucata de craniu până când la faţa locului nu au sosit criminaliştii. Aceştia au ridicat fragmentele umane, Olga Velcev putând să observe că iarba de sub bucata craniană era proaspătă, semn că nu fusese în zonă de foarte mult timp. La descoperirea din luna august, când au fost găsite primele resturi umane, sub acestea rămăsese o pată maro pe pietrele pe care se aflau, semn că erau acolo de câteva zile. De data aceasta iarba reprezenta singurul indiciu cu privire la vechime prezenţei craniului sub brăduţ, varianta cea mai probabilă fiind aceea că fragmentele umane au fost aduse în zonă de animalele sălbatice. Ipoteza respectivă este cu atât mai plauzibilă cu cât zona a fost scotocită de câinii dresaţi ai Poliţiei, specializaţi în găsirea de cadavre şi resturi umane, câinii nedescoperind nimic după săptămâni întregi de căutări făcute pe perioada verii.

Olga Velcev a plecat imediat spre Constanţa, fără să mai poată spune vreun cuvânt. Femeia a fost profund marcată de descoperirea respectivă, nimeni nedorind să fie în locul ei în ultimele luni. Durerea ei este cu atât mai mare cu cât, săptămâna viitoare, Costea urma să meargă în clasa I, iar acasă îi fuseseră cumpărate deja primele lucruri de care ar fi avut nevoie pentru un astfel de pas important în viaţă.

VEZI SI:

http://www.gorjnews.ro/5-altele/comandantii-care-au-onoare-demisoneaza-ceilalti-se-umplu-de-penibil.html

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: