O comună din Gorj a primit 500.000 de euro prin PNRR

Investiție îndrăzneață în comuna Roșia de Amaradia. Autoritățile locale au reușit să obțină, prin PNRR, aproximativ 500.000 de euro pentru supraveghere video, pentru informarea cetățenilor, dar și pentru realizarea unui parc fotovoltaic.. De precizat este faptul că această finanțare este nerambursabilă.

Mai exact, cu acești bani se va realiza un sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public. ”Dorim instalarea unui sistem de supraveghere video inteligent și a unui centru de monitorizare în timp real. Vom contribui astfel la reducerea infracționalității locale, identificarea ușoară a celor care aruncă deșeuri și gunoaie la întâmplare”, a declarat Liviu Cotojman.


Va fi realizată și o aplicație precum și o platformă pentru informarea cetățenilor și identificarea problemelor la nivel local. ”Ne dorim un canal de comunicare pentru informarea cetățenilor cu obiectivitate despre tot ce ține de localitatea noastră, făcând un pas spre digitalizare”.


Din această sumă va fi achiziționat și un sistem de iluminat fotovoltaic inteligent, dar șii două stații de încărcare electrică. ”Vom asigura iluminat indiferent de numărul de zile fără soare, controlat prin sistem de telegestiune. Instalarea stâlpilor va fi o prioritate în zone izolate ,cu risc mare de accidente sau în proximitatea obiectivelor publice din localitate. Componenta aceasta presupune instalarea pe un amplasament între Primărie și școală a două puncte de încărcare, cu o putere de 50KW, pentru mașini electrice sau în viitor microbuze școlare”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 6,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: