O comună din Gorj se umple de stații de încărcare pentru mașinile electrice

Gorjenii și turiștii care conduc mașini electrice vor mai avea câteva stații unde să-și încarce autoturismele. Două milioane de lei vrea să acceseze Primăria Polovragi pentru o astfel de facilitate. O stație de încărcare va fi amplasată în apropierea mânăstirii Polovragi, zonă căutată de zeci de mii de turiști.

Autoritățile au depus deja proiectul și așteaptă răspunsul de la Guvern.

„S-a mai depus un proiect pentru o stație de încărcare electrică. Avem posibilitatea să accesăm două milioane de lei pentru că suntem stațiune turistică de interes local. Celelalte UAT-uri au doar un milion de lei și asta ne-a permis să amplasăm patru stații de încărcare în vecinătatea Mânăstirii Polovragi, patru la stadionul de la Polovragi și o stație la primărie. Vor fi moderne, cu pavaj, cu acces ușor din stradă și supravegheate video ca să le oferim o siguranță celor care vor veni să încarce bateriile autovehciulelor”, a declarat primarul din Polovragi, într-o emisiune la Radio Accent.

Alte două stații vor fi înființate și în comuna Bălești. Una în parcarea primăriei și alta pe izlazul comunal, în zona Fântâna lui Coșbuc. Stații de încărcare pentru mașinile electrice mai sunt în Târgu Jiu, Runcu, Rovinari sau Bumbești-Pițic.

Vizualizări: 3,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: