O elevă a fost transferată la un alt un liceu cu ajutorul presei

O elevă din Târgu-Jiu a început noul an şcolar fără să ştie liceul unde va învăţa. Tânăra a fost elevă la Colegiul „Gheorghe Magheru“, dar a dat pe timpul verii câteva diferenţe pentru a se transfera la Liceul de Muzică şi Arte Plastice şi a fost acceptată. Fata a reuşit să se transfere la liceul dorit cu ajutorul postului de televiziune Gorj Tv.

Bianca Dijmărescu a făcut clasa a IX-a la Colegiul „Gheorghe Magheru“ din Târgu-Jiu. Pe timpul vacanţei a dat câteva diferenţe pentru a se transfera la Liceul de Muzică şi Arte Plastice. Deşi a luat toate examenele, tânăra a început noul an şcolar tot la „Magheru“ deoarece conducerea instituţiei de învăţământ a refuzat să aprobe acest transfer. Tată fetei a apelat la ajutorul Gorj Tv pentru a rezolva problema. „Eu am dus cererea de transfer doamnei directoare adjuncte şi nota explicativă. A zis că se va discuta această problemă în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie.  Mi-a zis apoi că a fost refuzată pe motiv că nu a fost prezentă diriginta. Am depus din nou actele şi s-a întâmplat acelaşi lucru. Am întrebat-o care sunt motivele şi mi-a spus că nu există cerere şi notă de motivare. Am fost nevoit să le depun din nou. Fiica mea ar trebui să meargă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice dar nu i se aprobă transferul”, a spus Vasile Dijmărescu, tatăl fetei.

Tatăl elevei a acuzat-o pentru situaţia creată pe directoarea adjunctă a liceului, care nu a vrut să dea nici un fel de informaţie pentru cele întâmplate, în schimb situaţia a fost rezolvată imediat. „Eu nu pot să vă dau nici un fel de informaţie. Avem o persoană delegată care să se ocupa de relaţia cu mass-media sau întrebaţi la secretariat că acolo ajung toate cererile”, a spus Simona Pătrăşcoiu.

TRANSFERURI

Conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că o dată cu intrarea în vigoare a noii Legi a educaţiei transferul unui elev de la o şcoală la alta va depinde numai de unitatea de învăţământ care va primi elevul, astfel de situaţii fiind evitate. „Sunt foarte multe probleme legate de aceste transferuri între unităţile de învăţământ. Majoritatea directorilor vor să ţină de elevii”, a spus Justin Paralescu, inspector şcolar general.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: