O femeie şi doi bărbaţi, în luptă pentru cursa prezidenţială

Președintele Comisiei Naționale de Integritate, Statut și Litigii a PDL, Daniel Buda, a anunţat luni că Simona Creţu, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă au fost validați pentru alegerile interne din partid privind desemnarea candidatului la scrutinul prezidențial din 2014.

"Comisia s-a întrunit aseară. Am analizat toate cele trei proiecte depuse. Din punct de vedere formal au fost îndeplinit condițiile prevăzute de Statut și deciziile luate în Colegiul Director Național al partidului, urmând ca cei trei, Simona Crețu, Cătălin Predoiu și Gheorghe Falcă, să intre în campania electorală în perioada imediat următoare potrivit programului stabilit", a declarat luni Daniel Buda. El a precizat că proiectele depuse de cei trei sunt proiecte de țară elaborate în acord cu politicile promovate de PDL şi că, potrivit programului stabilit, candidații înscriși în competiția internă pentru desemnarea prezidențiabilului se vor deplasa în teritoriu pentru a-și promova programele în cadrul organizațiilor. Daniel Buda a mai spus că prima rundă de alegeri se va desfășura pe 26 octombrie, la nivelul regiunii de nord-est (regiunea Moldova), şi că "Va fi un scrutin organizat pe secții de votare, în interiorul partidului, în locuri deja stabilite".

Dintre cei trei candidaţi înscrişi, prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, desemnat premierul din umbră al formaţiunii pare favoritul preşedintelui democrat-liberal, Vasile Blaga, care l-a descris drept o „variantă valabilă" de prezidenţiabil al partidului. Simona Crețu, consilier general al PDL în cadrul CGMB, se bucură de o notorietate mai redusă în partid, fiind creditată cu şanse mici de reuşită în cadrul alegerilor interne. În ceea ce-l priveşte pe primarul Aradului Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu, acesta este cunoscut drept un opozant al taberei Blaga. Potrivit unor surse din cadrul conducerii PDL Arad, citate de Mediafax, Falcă ar fi susţinut că nu doreşte să ajungă preşedintele ţării, participarea sa în cursa internă a PDL urmând însă a da ocazia filialei judeţene să devină mai cunoscută în ţară. (P.M.)

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: