GAFĂ: Bârcă, atacat în conferinţa PD-L de adversarul de la PSD

Gafă de proporţii a PD-L Gorj. În conferinţa de presă a partidului, a fost adus un lider PSD, care să-l atace primarul PD-L din Turburea. Practic, democrat-liberalii l-au adus la sediul lor pe Toma Stamatoiu de la PSD, pentru a spune câte ilegalităţi face primarul democrat-liberal Ion Bârcă. Asta la doar două zile după ce Ion Bârcă şi-a anunţat intenţia de a fi contracandidatul lui Dan Vâlceanu la preşedinţia PD-L Gorj. Mai mult, deşi PD-L Gorj susţine în conferinţa de presă că primarul Bârcă face ilegalităţi, nu îl exclude din partid, pentru a nu-i da posibilitatea să plece la altă formaţiune politică.

Premieră în politica gorjeană. Un pesedist a fost invitat la conferinţa de presă a PDL Gorj, pentru a ataca un primar democrat-liberal. Fostul viceprimar PSD Toma Stamatoiu, fostul viceprimar PDL Ion Popovici şi directorul Serviciului Public din Turburea, Mircea Badea, au fost prezenţi ieri în conferinţa de presă a PDL Gorj, acuzând mai multe abuzuri ale primarului Ion Bârcă.

La prima vedere, anunţul primarului Ion Bîrcă de a candida la alegerile din noiembrie, pentru şefia PDL Gorj, pare să fi enervat conducerea partidului. Un pedelist, un simpatizant şi un pesedist au apărut în conferinţa de presă a partidului, subiectul de discuţie fiind primarul PDL Ion Bârcă. Toate neregulile prezentate de cei trei, pe care Bârcă le-ar fi făcut, au pălit în faţa situaţiei penibile. Oricum, PDL se asociază şi cu alte situaţii penibile: primarul Mihai Troacă a participat la Congresul PSD, excluderea lui Ion Fugaru pentru neplata cotizaţiei de 12 lei şi, nu în ultimul rând, încercarea eşuată de a da trei primari afară din partid.

Surpriza de la PSD

Nu criticile la adresa primarului PDL au surprins, ci prezenţa unui pesedist în conferinţa de presă. Pesedistul Toma Stamatoiu, fost viceprimar PSD la Turburea şi contracandidatul lui Bârcă la alegerile locale, a declarat că apariţia în acea conferinţă i-ar putea aduce excluderea din PSD. „Nu, dar am venit, indiferent ce se întâmplă vin să spun adevărul despre apă. Indiferent ce se întâmplă. Nu are importantă unde. Ar trebui dânşii (n.red- reprezentanţii PSD) să mă înţeleagă. Pot să fiu exclus, dar cred că primează adevărul, situaţia de la acolo este jalnică“, a explicat Stamatoiu.

Nereguli la Serviciul de apă din Turburea a găsit şi fostul viceprimar Ion Popovici. „Am constatat că sunt mari nereguli, Acum primarul vrea să desfiinţeze serviciul din motive numai de el ştiute. A tot schimbat şefii de la Serviciul de apă, printre care a fost şi cumnatul lui“.

Bîrcă vrea să fie dat afară, PDL să demisioneze

Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, a menţionat că Ion Bârcă nu mai are susţinerea partidului. „Domnul Bârcă nu mai are susţinerea PDL din momentul în care a făcut campanie electorală pentru USL. Probabil va fi exclus de Biroul Permanent Judeţean, dar când partidul va considera că este oportun. Dacă dumnealui vrea să plece are la dispoziţie demisia. Dacă-i este frică de pierderea mandatului atunci este problema dumnealui, rămâne la mâna partidului“, a precizat aceasta.

Primarul Ion Bârcă a fost uimit de apariţia celor trei în conferinţa de presă a partidului. „Nici nu vreau să vorbesc despre oamenii ăştia. Deocamdată, acest băiat Badea nu vrea să plece. Nu are rost să vorbesc despre el. Să vă spun aşa, mai demult el a fost anchetat pentru pedofilie. Ce om e omenaşul acesta? Doi. Stamatoiu. Nu ai tu nevastă, copii, nimic-nimic, iar Popovici a fost dat afară de la serviciu, l-am pus pe lista de consilieri, l-am ajutat să fie viceprimar şi apoi a început să mă reclame. Sunt nişte nulităţi ale comunei“, a declarat Bîrcă. Întrebat dacă-şi va da demisia din PDL, primarul a răspuns: „nu mor caii, când voi câinii“.

Directorul Badea se judecă cu primarul Bârcă

Directorul serviciului, Marian Badea, are astăzi termen în procesul cu primarul Ion Bîrcă. Badea a fost destituit din funcţie, dar a fost repus după ce instanţa decis suspendarea deciziei de revocare până la finalizarea procesului. Badea a enumerat ilegalităţile săvârşite de primarul Bîrcă şi pe care cel din urmă nu le recunoaşte. „Mă aflu într-un proces că în luna martie am fost revocat din funcţie de domul primar în urma sesizării făcute de noi Consiliului Local în legătură cu abaterile de la lege pe care domnul primar ne punea să le facem. Au fost presiuni să finanţez cu banii serviciului public alte activităţi. Angajaţii serviciului public erau folosiţi în alte scopuri, activităţi, lăsând la voia întâmplării activitatea pentru care erau plătiţi să  facă. Branşarea ilegală fără autorizaţie făcută de domnul Bîrcă, furnizarea de apă către un cătun de 40 de gospodării, ilegal“, mai spune acesta.

REACŢIE

Directorul Badea a spus că îl va acţiona în judecată pe Bârcă pentru afirmaţia că a fost anchetat pentru pedofilie: „Trebuie să dovedească ce a spus. Nu este adevărat şi pentru asta o să-l acţionez în  instanţă. Nu am fost anchetat niciodată, cred că, în toată viaţa mea, am o amendă de circulaţie. Noi am vorbit despre activitatea de la primărie a domnului Bîrcă, nu de viaţa personală”.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: