Piftii… electorale la Peştişani

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, în comuna natală a lui Constantin Brâncuşi,  respectiv la Peştişani, la un festival al răciturilor, unde au fost oferite gratis nu doar porţii de piftii, ci şi câteva mii de sarmale. Politicienii nu au lipsit de la un astfel de eveniment, puterea fiind reprezentată în număr mult mai mare, ca şi în Parlament, faţă de opoziţie.

Festivalul a fost organizat de filiala locală a ANTREC împreună cu reprezentanţii unor pensiuni private din judeţ, aceştia expunând pe lângă piftii şi diferite feluri de peşte afumat, fripturi, dar şi prăjituri de casă, inclusiv cozonac. Băuturile oferite turiştilor gratis au fost, de asemenea, autohtone, vinul şi ţuica, alături de vişinată şi palincă, fiind la mare căutare printre consumatorii de sarmale şi piftii. Oamenii au mâncat şi au băut pe gratis, speriindu-i pe participanţii la expoziţie în momentul în care aceştia s-au trezit că de pe mese nu le dispar doar răciturile sau sarmalele, ci şi farfuriile şi castroanele în care produsele culinare erau expuse.

Hora PDL pe muzica PSD

Artişti de la Ansamblul Profesionist Doina Gorjului au evoluat pe scena în jurul căreia localnicii au jucat hore populare, festivalul răciturilor fiind organizat în fiecare an în localităţi diferite din judeţul Gorj. Ediţia din acest an a fost organizată la Peştişani, chiar în curtea liceului din localitate, care, sâmbătă, a aniversat 50 de ani de existenţă, la manifestări fiind prezenţi nu doar localnicii, ci şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi prefectul Ion Claudiu Teodorescu, au fost în fruntea politicienilor veniţi aici, deputatul Răzvan Rotaru fiind şi el prezent printre alegătorii din colegiul 1.

Oficialii PSD au dominat însă manifestarea, localnicilor spunându-li-se de mai multe ori că principalul rol în buna organizarea a treburilor de acolo l-a avut un jurnalist cu aspiraţii de politician. Numele lui Cosmin Pigui a fost rostit destul de frecvent, pentru ca alegătorii să-l ţină bine minte, acesta candidând ca independent la ultimele alegeri locale, între timp el devenind nu doar membru al PSD, ci şi fruntaş al organizaţiei.

Prima horă înainte a luat-o însă nimeni altul decât vărul acestuia Nicolae Nicolcioiu, fost viceprimar al comunei şi candidat al PDL. Acesta a strâns în jurul său, în horă, zeci de persoane, în condiţiile în care muzicanţii erau totuşi plătiţi de altcineva. Spre finalul manifestărilor, alături de Nicolcioiu a venit şi liderul PDL Gorj, Dan Vâlceanu, consilierul judeţean spunând că anterior participase şi la Târgu Cărbuneşti, la o festivitate a spitalului orăşenesc.

TABĂRĂ

La Peştişani a fost organizată pentru prima dată şi o tabără de sculptură cu finanţare fiind integral privată. Patronul unei pensiuni din comuna Peştişani a suportat toate costurile legate de cazarea şi transportul a cinci artişti români, precum şi a unuia din Bulgaria, fiecare dintre participanţi beneficiind şi de câte o sumă de 500 de lei pentru a dona operele realizate pensiunii respective.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: