O firmă din Cluj va demola stadionul din Târgu Jiu

Trei firme, două din Cluj şi o alta din Gorj, au licitat pentru lucrările de demolare a stadionului municipal „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Este vorba de ACI Cluj SA, SMZ Impex Cluj şi Grimex Târgu Jiu. Primăria a pus la bătaie peste 1.3 milioane de lei pentru demolarea complexului sportiv, însă societatea clujeană SMZ a oferit cel mai mic preţ, respectiv 900.000 lei şi a fost desemnată câştigătoare. Dacă licitaţia nu va fi contestată, lucrările ar putea începe de săptămâna viitoare, spun autorităţile locale.

Societatea SMZ Impex din Cluj,  care a câştigat licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de demolare necesare la stadionul municipal pentru începerea modernizării, s-a ocupat şi de demolarea mai multor fabrici din ţară, supermarketuri, dar şi a unor mine, conform site-ului oficial. La licitaţie s-a mai înscris şi societatea Grimex din Târgu Jiu, deţinută de Nicolae Sarcină, dar şi o altă firmă din Cluj, ACI Cluj SA, care a câştigat contractul cu Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea stadionului.

SMZ Impex a scăzut mult din preţ şi a reuşit să câştige lucrările de demolare la stadionul municipal. Autorităţile locale din Târgu Jiu spun că, în condiţiile în care licitaţia nu va fi contestată, lucrările pentru demolarea stadionului ar trebui să înceapă în perioada imediat următoare. „Suntem încă în termenul prevăzut de lege pentru verificarea documentaţiei şi pentru eventuale contestaţii care pot să apară. Documentaţia a fost verificată integral, a fost deja realizată o ierarhizare a celor 3 competitori, sunt două societăţi din Cluj şi o societate din Târgu Jiu. Din câte ştiu una din societăţile din Cluj este pe primul loc, a dat un preţ foarte bun, aproximativ 900.000 lei, urmează societatea din Târgu Jiu şi cealaltă din Cluj. După finalizarea perioadei de contestare, se va proceda la semnarea contractului pentru demolarea stadionului şi începerea lucrărilor. Termenul este unul destul de scurt, este vorba doar de 45 de zile, perioadă de demolare prevăzută în caietul de sarcini, însuşită de cei trei competitori”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.    

Nocturna nu a fost vândută

Administraţia locală din Târgu Jiu nu a reuşit până acum să vândă nocturna şi restul echipamentelor care nu se vor mai regăsi la stadionul municipal după modernizare, deşi a organizat săptămânal licitaţii în acest sens în ultima lună. „Noi am prevăzut oricum în proiectul de demolare un articol care presupune recuperarea integrală a elementelor ce compun instalaţia de nocturnă, astfel încât să o putem depozita în condiţiile în care în prezent nu există un cumpărător”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: