O gorjeancă a fost desemnată cea mai bună gimnastă din România

Gorjeanca Denisa Golgotă a fost desemnată de Federația Română de Gimnastică cea mai bună gimnastă din România, graţie rezultatelor obţinute la Campionatele Europene - medalie de argint la sol şi medalie de bronz la sărituri. Denisa a fost secondată în clasament de campioana europeană de junioare la sol, Ioana Stănciulescu, în timp ce pe poziţia a treia s-au clasat, la egalitate, pe Silvia Sfiringu şi Antonia Duţă, cu clasări în finalele pe aparate de la Europenele de junioare.

La masculin, Andrei Muntean a ocupat prima poziţie în clasamentul celor mai buni gimnaşti români, el fiind finalist european şi mondial în 2018, dar şi multiplu medaliat în circuitul Cupelor Mondiale, obţinând din partea Federaţiei Internaţionale distincţia de cel mai bun gimnast la paralele în cadrul etapelor Challenge din acest an. 

Pe locul secund s-a clasat Gabriel Burtănete, graţie medaliilor de bronz obţinute la Turneul Internaţional de juniori de la Berlin, dar şi a finalei olimpice de tineret la sărituri. Rafael Szabo s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia FRG, în urma finalelor europene de juniori de la inele şi individual compus.

Andreea Bogati a ieşit câştigătoare la gimnastică aerobică, pentru al doilea an la rând, după ce a cucerit anul acesta două medalii de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale din Portugalia. Ea a fost urmată în clasament de Dacian Barna şi Mihai Popa, ambii cu rezultate notabile pe plan mondial, în anul centenarului.

Gimnastică artistică feminină:
1. Denisa Golgotă
2. Ioana Stănciulescu
3. Antonia Duţă şi Silviana Sfiringu
5. Ana Maria Puiu
6. Daniela Trică
7. Maria Holbură
8. Carmen Ghiciuc
9. Nica Ivănuş
10. Ioana Crişan

Gimnastică artistică masculină:
1. Andrei Muntean
2. Gabriel Burtănete
3. Rafael Szabo
4. Marian Drăgulescu
5. Cristian Băţagă
6. Adelin Kotrong
7. Robert Ghiuzan
8. Robert Burtănete
9. Nicolas Ţarcă
10. Beniamin Cristea

Gimnastică aerobică:
1. Andreea Bogati
2. Dacian Barna
3. Mihai Popa
4. Marian Broţei
5. Gabriel Bocşer
6. Sandra Dincă
7. Steliana Stoenescu
8. Flavia Sentea
9-10. Andreea Darie, Denisa Ganea, Cristina Nedelcu, Isabela Dumitraşcu

Marian Drăgulescu (gimnastică artistică masculin), Cătălina Ponor, Larisa Iordache (ambele la gimnastică artistică feminin) şi Andreea Bogati (la aerobică) au fost cei mai buni gimnaşti ai anului 2017.

Vizualizări: 4,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: