O gorjeancă, pe primul loc la Liceul „Dinu Lipatti”

O tânără solistă din judeţul Gorj a intrat prima la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, secţia canto clasic. Este vorba despre Daniela Popescu din comuna gorjeană Stejari, elevă a Şcolii Populare din Târgu Jiu, care i-a impresionat pe profesorii de la cel mai bun liceu de muzică din România cu vocea sa. Daniela Popescu este o soprană lirică, talentul său fiind descoperit de profesorul Aurel Popescu de la Şcoala Populară din municipiu.

Talentul Danielei Popescu, absolventă a Şcolii Generale din Stejari, a fost recunoscut de profesorii Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti. Porţile spre glorie i s-au deschis absolventei de clasa a VIII-a în timpul Simpozionului Naţional „Petre Brâncuşi”, ce a avut loc la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. „La acest simpozion am avut un recital, iar în sala teatrului au fost prezenţi şi profesori de la Dinu Lipatti. Aceştia m-au remarcat şi mi-au spus că trebuie să merg să studiez neapărat la Bucureşti pentru că acolo este locul unde mă pot afirma. Mi-au spus că îşi dau seama că este greu, dar o soprană se naşte o dată la câteva decenii”, povesteşte tânăra. Daniela nu a stat prea mult pe gânduri pentru că şi-a dat seama că este şansa vieţii sale. Aşa că în urmă cu două săptămâni a mers la acest liceu de prestigiu pentru a susţine probele necesare. „Am susţinut proba de canto şi proba teoretică. După proba de canto foarte mulţi profesori mi-au spus că vor să lucreze cu mine pentru că am un talent nativ. Acest lucru reprezintă o uşă deschisă pentru cariera mea”, mai menţionează Daniela Popescu. Tânăra se va despărţi cu greu de părinţii săi din Stejari pentru a merge pe drumul muzicii. „Îmi va fi greu să stau departe de părinţi, vor fi sute de kilometri care ne vor despărţi şi nu o să pot veni acasă la fiecare sfârşit de săptămână, însă cariera mea este pe primul loc şi ştiu că şi părinţii mei sunt foarte bucuroşi şi au încredere în mine. Trebuie să munceşti foarte mult pentru a-ţi atinge scopul. Din punctul meu de vedere este o muncă frumoasă şi cred că nimic nu este greu când îţi doreşti ceva cu adevărat”, mai menţionează Daniela.

Colaborează cu Filarmonica din Craiova

Prin melodiile interpretate Daniela Popescu vrea să transmită publicului său emoţii puternice. „Sunt o soprană lirică şi îmi plac melodiile mai triste, care transmit oamenilor sentimente deosebite, emoţii profunde. Sunt foarte multe cântece în franceză, engleză, italiană despre dragoste şi viaţă. Pot să spun că învăţ foarte repede o melodie după ce o ascult, acesta este un atu”, explică tânăra solistă.

Daniela Popescu s-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu în urmă cu doi ani, fiind descoperită de profesorul Aurel Popescu. În timp a descoperit calităţi nebănuite ale vocii sale. De la muzica populară şi uşoară a trecut destul de repede la cea clasică, în momentul de faţă colaborând cu Filarmonica din Craiova. „Talentul meu a fost descoperit în urmă cu mult timp. Mai întâi am început să cânt muzică populară şi uşoară, obţinând premii importante la concursuri. Apoi am ascultat la radio o piesă de muzică clasică, pe care am învăţat-o. Acum am un contract de colaborare cu orchestra de cameră a Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, Lyra Gorjului, care colaborează şi cu Filarmonica din Craiova”, spune Daniela. Deşi era nevoită să facă naveta de la Stejari, acest lucru nu a determinat-o să renunţe la pasiunea vieţii sale. „Din momentul în care am luat contactul cu Şcoala Populară de Artă am avut mai multe spectacole la Muzeul Judeţean, la Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu», la Sala Maură. Chiar dacă distanţa este mare, peste 80 kilometri, merg la Şcoala Populară săptămânal şi fac orice pentru a-mi îndeplini idealul”, mai menţionează Daniela.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: