O jumătate de milion de lei despăgubiri pentru familia unui fost polițist

Peste câteva zile se vor împlini șapte ani de când a trecut în neființă Sorin Bumbaru, polițistul care la 31 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier produs la Bumbești Pițic în timp ce se plimba cu motocicleta pe drumul național 67. Justiția a reușit de abia acum să pună capăt procesului în care a fost judecat un localnic din Bumbești Pițic trimis în judecată și considerat responsabil de moartea fostului ofițer.

Curtea de Apel Craiova a dat o decizie definitivă, prin care îl condamnă pe Dumitru Burlica la o pedeapsă de doi ani de închisoare, executarea sentinței fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Decizia a fost luată în primăvară de Judecătoria Novaci și a fost menținută acum de magistrații din Bănie, care au respins apelurile depuse de părțile din dosar.

O singură modificare au adus judecătorii craioveni verdictului dat de colegii lor de la Novaci. Au diminuat despăgubirile care fuseseră decise în privința sumei la care avea dreptul Alina Bumbaru, soția polițistului decedat. Medic la UPU Târgu Jiu, ea era pe tură în seara în care s-a produs accidentul și, în ciuda tuturor eforturilor depuse, nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-i salva soțul. „Admite apelurile declarate de inculpat şi de partea responsabilă civilmente Carpatica Asig.S.A. prin lichidator judiciar. Desfiinţează sentinţa în parte sub aspectul laturii civile. Reduce daunele morale acordate părţii civile Bumbaru Alina Elena de la 500.000 lei la 300.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă apelanţii părţi civile Bumbaru Alina Elena, minorii Bumbaru Alexandru şi Bumbaru Octavian prin reprezentant legal Bumbaru Alina Elena la câte 50 lei cheltuieli judiciare către stat”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Instanța a lăsat nemodificate sumele care au fost decise în privința despăgubirilor la care au dreptul cei doi copii minori ai lui Sorin Bumbaru. Firma de asigurări trebuie să le achite acestora câte 100.000 de lei, precum și o rentă lunară de 1000 de lei până la împlinirea vârstei majoratului. Inculpatul, la rândul său, mai are de plătit cheltuieli de judecată de 2000 de lei soției fostului polițist, precum și 2500 de lei cheltuieli judiciare către statul român.

Vizualizări: 5,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: