O mare atletă, alături de copiii din Tismana. Caută campionii de mâine!

Sute de elevi de toate vârstele au fost alături de multipla campioană olimpică și mondială Gabriela Szabo, la preselecția pe care aceasta a făcut-o sâmbătă la Tismana, în cadrul unei campanii ce se va derula în mai multe localități din țară.

Rezultatele slabe ale României la Olimpiada de la Rio de Janeiro din această vară au determinat-o pe fosta campioană să înceapă să bată țara în lung și-n lat pentru a descoperi noi talente care să ne salveze onoarea la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Sportiva s-a întâlnit cu copiii pe baza sportivă a liceului din localitate, locul umplându-se de elevi dornici să alerge pentru a-i demonstra lui Szabo că ei sunt cei mai buni. Campioana le-a ținut acestora un discurs motivațional și a făcut încălzirea alături de cei mici, asigurându-i pe aceștia că „marele câștig al vostru și al nostru este că suntem împreună”.

Cursa a fost organizată pe diverse categorii de vârstă, elevii mai mari având de alergat 1500 de metri, ceea ce a însemnat mai multe ture date pe sectorul de drum județean dintre Primărie și Liceu, circulația rutieră fiind oprită pe tronsonul respectiv. În timp ce copiii își dădeau și ultima suflare pentru a demonstra că sunt buni alergători, pe margine spectatori le erau localnicii, în special femeile mai în vârstă, care erau convinse că puțini dintre ei reușesc să ducă până la capăt cursa. „Sunt slăbuți, nu aleargă cum ar trebui. Mulți dintre ei fumează deja, îi știu eu, și nu pot să alerge”, a spus o localnică, în timp ce un vecin de-al ei era curios să o vadă în carne și oase pe Szabo. „Am auzit că e pe aici, dar încă nu am văzut-o. O știu doar de la televizor. Ne bucurăm că a venit pe la noi pentru că îi mai pune pe copii să facă sport”, a spus omul.

 „Copiii se întorc la tablete”

La fel de mult ca elevii s-au bucurat de prezența campioanei și profesorii de sport de la școlile din Tismana.„E foarte bine că se face o asemenea întrecere, că este Gabriela Szabo aici, dar problema este că lucrurile astea nu au continuitate în școli. Copiii aceștia aleargă acum și apoi revin la telefoanele sau calculatoarele lor. Poate mai aleargă peste o lună dacă îi mai cheamă cineva, dacă nu, nu. Dacă s-ar permanentiza astfel de acțiuni am putea avea și noi rezultate mai bune și poate și rezultatele de altădată de la Jocurile Olimpice. Baza de selecție este acolo jos, la școli, iar dacă nu se ia nicio măsură prin care să schimbăm lucrurile vom merge din rău în mai rău”, a menționat Laurențiu Ciobanu.

Gabriela Szabo a mers agale pe drumul principal din Tismana și a stat de vorbă cu mai toți localnicii care au dorit să o cunoască, ea exprimându-și speranța că la finalul campaniei demarate acum va putea găsi acei tineri pe care să îi transforme în campionii următorilor ani. „Sunt ferm convinsă că în patru ani e timp să pregătim lotul olimpic pentru Tokyo 2020, dar cu atenție foarte mare și eforturi din toate punctele de vedere. Performanța nu se mai face doar cu un sportiv și antrenorul său, e un cumul de alți factori care contribuie la performanța acestora. Important este și ca oamenii din administrația sportivă să fie apropiați de sportiv și antrenor pentru că cheia reușitei rămâne sportivul și antrenorul”, a menționat Szabo, ea fiind asaltată de copiii care au dorit să obțină autografe de la ea sau să o roage să facă o fotografie de care să își amintească cu drag și peste ani de zile.

Galerie foto






Vizualizări: 1,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: