O mare parte din structura de la Machu Picchu este în pericol de dispariție!

Vizitele în unele părţi ale celebrei citadele incaşe Machu Picchu au fost suspendate. Autoritățile au luat această decizie din cauza eroziunii care slăbeşte structurile din piatră, a anunţat recent Ministerul peruan al Culturii.

Vizitele la Templul Condorului şi la Templul Soarelui, precum şi la "Intihuatana", o structură din piatră sculptată cu valoare sacră pentru incaşi, sunt "temporar închise vizitatorilor", a declarat Maritza Rosa Candia, delegată a ministerului în oraşul Cusco.

Numărul mare de vizitatori provoacă deteriorarea structurilor din piatră în aceste trei sectoare emblematice ale citadelei, de unde necesitatea închiderii acestora pentru întreţinere, a precizat ea, deoarece "pagubele sunt ireversibile" şi "trebuie să ne protejăm patrimoniul".

Cetatea, principala atracţie turistică din Peru vizitată zilnic de 3.800 de persoane, a fost construită în secolul al XV-lea la o altitudine de 2.500 de metri la ordinul suveranului incaş Pachacutec. Este considerată o minune a arhitecturii şi ingineriei şi a fost inclusă pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în 1983.

Vizualizări: 2,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: