O mașină zburătoare a fost aprobată pentru decolare

O mașină zburătoare dezvoltată în SUA a primit aprobarea pentru a se ridica pe cer. Samson Switchblade a primit ștampila de la FAA, autoritatea guvernamentală a aviației din America, pentru a începe testele de zbor.


După 14 ani de dezvoltare, Switchblade efectuează acum testarea finală a taxiurilor de mare viteză înainte de testarea în zbor. Samson Sky, cu sediul în Oregon, spune că 2.100 de persoane au făcut rezervări pentru vehicul. Fiecare kit Switchblade include motor, transmisie, interioare și programul Samson Builder Assist. Switchblade este un vehicul cu trei roți, legal pentru stradă, care se poate parca în garaj și poate fi condus din garaj până la un aeroport din apropiere. Odată ajuns acolo aripile se balansează și coada se extinde în mai puțin de trei minute. Se poate zbura apoi cu avionul-mașină înregistrat la aeroportul cel mai apropiat de destinație și se poate ateriza simplu după care se transformă mașina sport zburătoare înapoi în modul de conducere pe stradă.

Sam Bousfield, CEO al Samson Sky și designerul Switchblade,  a explicat ce viteză poate atinge mașina: „Viteza noastră de decolare este estimată să fie de 140 de km la oră, ceea ce înseamnă că aceasta este viteza pe care trebuie să o atingem, moment în care Switchblade ar începe să se ridice de pe sol. Din cele mai rapide dintre cele 10 viteze, șoferul nostru de testare a dus Switchblade la 157 de km la oră, ceea ce a confirmat ceea ce echipa a văzut pe instrumente și în datele computerului motorului – Switchblade s-a descurcat și a funcționat foarte bine”.

Samson Sky spune că lista de rezervări pentru Switchblade a ajuns la 2100, cu deținători de rezervări în 52 de țări și în toate cele 50 de state din SUA. Compania spune că primii care au rezervat sunt ingineri NASA, piloți de linii aeriene, antreprenori etc. Recenta aprobare FAA a atras 360 de noi rezervări în doar ultimele câteva săptămâni și este de remarcat faptul că 58% dintre ei nu sunt încă piloți.

Vizualizări: 2,335

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: