O mie de mineri şi energeticieni, aşteptaţi la mitingul FNME

Se anunţă o prezenţă numeroasă la mitingul stabilit de FNME pentru data de 5 aprilie, la sediul Diviziei Miniere. Uniunea sindicală va depune cerere de autorizare a mitingului la primărie, însă ar putea avea probleme dacă luăm în calcul situaţia cu care s-a confruntat organizaţia judeţeană a PDL, care nu a primit avizul municipalităţii pentru protestul politic programat pentru 27 martie.

FNME va solicita primăriei Târgu Jiu autorizaţia pentru mitingul de la sediul secundar al CE Oltenia, în data de 24 martie, după ce va primi revendicările de la toate unităţile miniere şi energetice. “Vor fi în jur de 1000 de persoane la miting, grosul va fi din bazinul Rovinari. Sunt aceleaşi probleme care nu s-au rezolvat. Lipsa dialogului şi încălcarea contractului. Adică problema cu prima de vacanţă, faptul că nu au dorit să negociem actul adiţional. De la 1 martie nu mai avem alimentaţie de protecţie. În jur de 14 mii de oameni trebuiau să primească acest supliment şi nu l-au primit. Până acum s-a dat, acum au venit că nu au licitaţie. Trebuiau să rezolve problema până la 1 martie. De fondul de salarii nu ştim nimic”, a declarat Dumitru Pârvulescu, vicepreşedintele FNME. 

Sindicaliştii spun că, dacă nici de această dată problemele salariaţilor nu vor fi rezolvate, după o lună vor organiza un alt miting la care anunţă o prezenţă şi mai numeroasă. Mai mult, în 21 martie, vor avea o întâlnire şi cu parlamentarii gorjeni, la Rovinari.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: