O nouă licitaţie pentru Serviciul de spălătorie al Spitalului Judeţean

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va organiza o nouă licitaţie pentru serviciul de spălătorie în data de 6 decembrie. Ofertele se pot depune până în data de 5 decembrie. Până în momentul de faţă nici o firmă nu şi-a depus documentaţia în vederea participării la licitaţie. În prezent, lenjeria bolnavilor Spitalului Judeţean este spălată de către firma lui Dumitru Brăilă.

Serviciul de spălătorie al Spitalului Judeţean Târgu Jiu  este scos la licitaţie pentru a doua oară, după ce a fost reziliat contractul cu o firmă din Bucureşti care nu şi-a îndeplinit obligaţiile. Potrivit conducerii unităţii spitaliceşti, până în momentul de faţă, nici o firmă nu şi-a depus oferta.  “Până în momentul de faţă, nici o firmă nu a depus documentaţia în vederea participării la licitaţia pentru atribuirea serviciului de spălătorie, procedura urmând să aibă loc în data de 6 decembrie. Serviciul de spălătorie a fost externalizat şi datorită faptului că firma care a câştigat licitaţia nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, spitalul a fost obligat să organizeze o nouă licitaţie”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pentru a evita rezilierea contractului, conducerea unităţii spitaliceşti a impus pentru noua licitaţie o clauză penală care se va aplica în cazul în firma câştigătoare nu-şi va respecta obligaţiile. Firma care va câştiga licitaţia va primi 1,4 lei/kilogramul de rufe spălate, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. În prezent, lenjeria bolnavilor Spitalului Judeţean este spălată de către firma lui Dumitru Brăilă.  

PRECEDENT

Externalizarea serviciului de spălătorie a fost făcută anul trecut, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti pentru suma de 30 miliarde de lei vechi. Societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi. La mai puţin de o jumătate de an de la parafarea contractului, reprezentaţii societăţii au venit să renegocieze preţul şi să impună noi condiţii conducerii Spitalului Judeţean, motiv pentru care s-a întrerupt înţelegerea.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: