O nouă misiune pentru salvamontiștii gorjeni

Misiune de salvare pe munte. Salvamontiștii gorjeni intervin pentru salvarea unei persoane cu hemoragie internă puternică. Victima urmează să fie transportată cu ambulanța Salvamont la spitalul din Novaci. 

"Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei persoane care prezintă o hemoragie interna puternica. 

Salvamontiștii vor recupera victima, o vor stabiliza și o vor transporta terestru pana la ambulanta Salvamont, cu care o vor transporta la spitalul din Novaci. De asemenea, o ambulanta SAJ a fost trimisă pentru a face joncțiunea cu ambulanta Salvamont și a prelua accidentatul.

Din păcate, ambulanta Salvamont nu are prioritate în trafic și salvamontiștii spera sa nu fie blocați în traficul de pe Transalpina și sa piardă timp prețios într-un moment în care viata victimei depinde de timp. Legislatia permite masinilor Salvamont sa aibă mijloace de semnalizare acustice si vizuale, dar nu este corelata cu un alt act normativ, care nu nominalizeaza serviciile Salvamont intre institutiile care le pot folosi, iar noul act normativ elaborat pentru a indrepta acesta situatie hilara si care detine toate avizele necesare, asteapta de peste 6 ani sa primeasca votul final in Camera Deputaților", a mai transmis Salvamont Gorj.

Vizualizări: 1,603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: